Leijoniin murtautuneen Oula Palveen, 26, urakehitys on lähimenneisyydessä ollut hurjan kovaa. Vaikka TPS-hyökkääjä jäikin viime viikonlopun Karjala-turnauksessa pisteittä, on hänen nimensä taatusti kuumaa kamaa kansainvälisillä kentillä.

Vielä kaudella 2015-16 Mestistä Mikkelin Jukureissa pelannut hyökkääjä nousi tuota seuraavaksi kaudeksi Liigaan HPK:hon, josta tie vei viime kevääksi Turkuun. Sentteri on painanut tänä syksynä 18 kamppailussa hienot tehot 9+8=17.

Palveen otteet kiinnostavat myös kansainvälisillä kentillä.

Televisioyhtiö Sportsnet nimittäin paljasti nettisivuillaan, että viime viikonloppuna maajoukkuepaidassa debytoinut pelaaja oli muutamien joukkueiden tarkkailun kohteena. Kyseessä lienee NHL-joukkueiden tarkkailijat, vaikka kanadalaismedian jutussa ei sitä suoraan mainittukaan.

TPS-hyökkääjää oli tarkkailijoiden mukaan verrattu häntä vuotta vanhempaan Pär Lindholmiin. Ruotsalaissentterin tarina on samanlainen kuin suomalaistähdenkin. Kusmarkissa syntynyt 27-vuotias hyökkääjä pelasi menneinä vuosina maansa alasarjoja ponnistaen sittemmin pääsarja SHL:ään.

Nyt hän viilettää Toronto Maple Leafsin paidassa varaamattomana, eli ruotsalaisen tarinassa on yhtäläisyyksiä niin ikään varaamattoman Palveen urapolun kanssa.

– Olen sitä mieltä, että kun saan kaiken potentiaalin irti, niin kyllä siellä NHL:ssäkin voisi vedellä. Kehitys ei ole tietenkään koko ajan nousukiitoa, mutta nyt minulla on ollut hyvä meininki. Olen osoittanut hyvin tasoni kotimaisessa Liigassa, Palve oli itse sanonut SuomiKiekko-sivustolle viime viikolla.

Keuruulaislähtöinen hyökkääjä ei Leijonien paidassa vielä onnistunut avaamaan pistetiliään.