Lappeenrannan SaiPa tiedotti nettisivuillaan maanantaina, että kesken viime kauden ulkomaille siirtynyt ja nuorten maajoukkueissakin pelannut Mikael Kuronen palaa joukkueeseen kauden 2020 loppuun ulottuvalla sopimuksella.

Viime kausi hyökkääjällä meni Ilveksessä sekä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla IK Oskarshamnissa.

– Tampereen päässä ajauduin eri rooliin, mitä olin itse odottanut. Tuli hetki, että oli mahdollisuus lähteä Allsvenskaniin kokeilemaan. Oli hieno kausi, pärjäsimme joukkueena ja sain vähän itseluottamusta takaisin, Kuronen kommentoi SaiPan kotisivujen videolla.

Kiekkokiertolaisen tie vei länsinaapurista täksi kaudeksi kauas Eurooppaan, Tsekin kakkosarjassa pelaavan VHK Vsetinin sotisopaan.

– Olen aika seikkailunhaluinen ja päätin ottaa pestin haasteena. Elämä oli vähän erilaista kaukalon ulkopuolella. Lievästi sanoen vähän erilainen paikka, mutta hienoja muistoja jäi.

Kuronen oli parhaimmillaan aiemmin viimeisellä SaiPa-kaudellaan 2016-17. Tuolloin hän latoi runkosarjan 47 ottelussa komeat 12 osumaa ja yhteensä 17 pinnaa. Maalimäärä on pelaajan yhden kauden ennätys runkosarjassa.