Kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta vuosina 2014-2016 ensin Kärppien ja sitten Tapparan riveissä voittanut maalivahti Tomi Karhunen saa etsiä itselleen uuden työnantajan.

Tapparasta KHL:n ja Sveitsin kautta Ruotsiin ja Brynäsiin kesällä siirtynyt 29-vuotias suomalainen on jäämässä nykyisessä seurassaan vaille töitä, sillä joukkueella on tällä hetkellä riveissään peräti kolme hyvää maalivahtia.

Brynäs on urheilujohtaja Andres Dackellin mukaan antanut Karhuselle luvan neuvotella muiden seurojen kanssa, ja suomalaisen odotetaankin vaihtavan maisemaa jo lähipäivien aikana.

Karhunen hankittiin alunperin Brynäsiin ykkösveskari Joacim Erikssonin jouduttua polvivammansa vuoksi pitkälle sairauslomalle. Erikssonin palatessa kaukaloon Karhuselle ei enää nähdä käyttöä ruotsalaisseuran riveissä. Myös taloudelliset syyt painoivat ruotsalaisseuran päätöksessä päästää Karhunen muualle.

Suomalainen on pelannut alkukaudella Brynäsin maalilla 12 ottelussa torjuntaprosentilla 91,6. Miehen päästettyjen maalien keskiarvo SHL:n kymmenettä sijaa 20. kierroksen jälkeen hallussaan pitävän joukkueen riveissä oli sekin komea 2,27.