Jo viiden ottelun tappioputkessa rypevän Montreal Canadiensin yksi suurimmista murheenkryyneistä tällä kaudella on ollut onneton ylivoimapelaaminen. Joukkue on tuossa tilastossa NHL:n toiseksi huonoin saldolla 14,4.

Takana on vain Chicago Blackhawks.

Paikallisaviisi Montreal Gazette perkasi taannoin Habsin epäkohtaa eräässä artikkelissaan.

Koska ylivoimilla eniten pinnoja on kerännyt noiden aikana tehot 3+5=8 latonut Max Domi, on tekemisestä puuttunut johdonmukaisuus – kuten lähdekin muotoili.

Kaikki kunnia uransa ehkä parasta kautta pelaavalle hyökkääjälle, mutta hänen keikkuminen ylivoimapörssin kärjessä kuulostaa hurjalta. Lisäksi kärkipaikan kahdeksan pinnaa on 25 pelatun ottelun jälkeen auttamatta liian vähän.

Nyt aviisi näkee, että ylivoima voisi petraantua lasaretista palanneen Shea Weberin ja ehkä yllättäen nuoren Jesperi Kotkaniemen avuilla. Kyseisistä sotureista ensiksi mainittu tosin kellotti jo Carolina Hurricanesia vastaan ylivoimalla pakeista eniten jääaikaa (3.44), suomalaishyökkääjä puolestaan pelasi ylivoimilla kaukaloon päässeistä hyökkääjistä toiseksi vähiten (2.45).

– Weberin ja Kotkaniemen asettaminen ykkösviisikkoon voisi saada kurssin kääntymään, lähde uskoi.

Jotain muutoksia Canadiens-leirissä on joka tapauksessa tehtävä. Ilmapiiri alkaa näyttämään uhkaavia piirteitään.

– Paineita on, mutta se ei saisi vaikuttaa pelitapaan, Jonathan Drouin myönsi.

– Olemme hävinneet viidesti peräkkäin ja olemme pudonneet sarjataulukossa – se ei ole sitä, mitä haluamme. Carolina-pelissä meillä oli lähes 50 laukausta ja mahdollisuuksia, mutta heidän maalivahtinsa pelasi hyvin, hyökkääjä pyöritteli viitaten joukkueensa edelliseen otteluun.

Habsin urakka jatkuu ensi yönä NY Rangersia vastaan.