TPS:n Liiga-joukkueen 17-vuotiaasta Kaapo Kakosta veikkaillaan yhtä tulevan vuoden NHL-varaustilaisuuden kärkinimistä.

Tällä kaudella TPS:n 23 ottelussa häikäisevät tehot 7+10 paukuttanut laitahyökkääjä on ollut alkukaudella joukkueensa neljänneksi tehokkain pistemies. Mieheltä odotetaan paljon myös Tapaninpäivänä Kanadassa alkavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kuvailee Kakkoa ”poikkeusyksilöksi, josta aistii sen kuinka innoissaan hän on lajista”. Niittymäen mukaan seuran onkin katsottava tarkasti, ettei nuorukaisen rasitus mene överiksi.

– Treenien jälkeen on ulkojääkikkailua ja laukausten harjoittelemista. Semmoista poikamaista olemista, että jääkiekko on hauskaa, eikä millään malttaisi laittaa mailaa pois kädestä. Meidän täytyy olla tarkkana, ettei hän mene mihinkään ylimääräiseen sählyvuoroon tekemään maaleja, Niittymäki naureskelee NHL.com/fi-sivustolla.

– Jos jossain on joku ylimääräinen vuoro, on se sitten höntsävuoro jossain jäähallissa tai mitä tahansa, niin kyllä tietää, missä hän on. Hänellä on palava halu mennä eteenpäin, ja se on ehkä hänen suurin lahjakkuutensa ja syy siihen, miksi hän aina ottaa sen seuraavan askeleen, Niittymäki jatkaa sivustolla.

LUE MYÖS: Seuraava suomalainen supertähti? Megalupausta verrataan jo Mikko Rantaseen – ”Heissä on paljon samaa”