NHL-valmentajalegenda Don Cherry on huolissaan suomalaistykki Patrik Laineen tekemisestä.

Winnipeg Jetsin suomalaistähti on pelannut joulukuun alun ilman maaleja. Se on saanut herkimmät jo kyselemään tehojen perään.

Cherry nostaa esille kuitenkin toisen puolen. Televisiosta tuttu persoona on huolissaan, että Laineen energia menee kaukalossa vääriin asioihin. Suomalainen on tuttu siitä, että hän tykkää myös jäällä soittaa suutaan ja vääntää vastustajien kanssa sääntöjen rajamailla.

Tuorein tilanne nähtiin ottelussa St. Louis Bluesia vastana, kun suomalainen paini ja huuteli puolustajajärkäle Robert Bortuzzon kanssa.

– Hän on kaveri, joka pystyy tekemään viisi maalia pelissä. Minulla on ehdotus, lopeta tuollaiset temput. Lopeta kokonaan, Cherry summaa Sportsnetin lähetyksessä.

Kanadalainen kiekkopersoona vertaa suomalaista NHL-legenda Guy Lafleuriin. Suomalaisen pitäisi Cherryn mukaan ottaa mallia ex-tähdestä.

– Lefleur ei edes katsonut vastustajiin päin. Hän ei lähtenyt muiden perään ja sai pelata rauhassa. Ja hän teki useasti yli 50 maalia. Keskity Laine hyökkäyspään peliin – olet silloin parempi kuin, jos keskityt Bortuzzon kaltaisiin kavereihin, Cherry kiteyttää.

LUE MYÖS: TOP 50: Tässä ovat NHL:n parhaat pelaajat kaudella 2021-2022 – listalla peräti viisi suomalaista!

https://www.youtube.com/watch?v=7XDTKvOiq_g