Kun Edmonton Oilersin tuore luotsi Ken Hitchcock nousi joukkueensa ruoriin, muuttui öljypaitojen arki kertalaakista parempaan suuntaan. Todd McLellanin alaisuudessa Oilers kaapi onnettomasti yhdeksän voittoa kauden 20 ottelusta, mutta esimerkiksi nyt joukkue menee jo neljän ottelun voittoputkessa.

Kuten kausi on vanhetessaan näyttänyt, on Oilers onnistunut petraamaan peli peliltä. Yksi suurimpia syitä joukkueen muuttuneelle ilmeelle on eittämättä maalivahtien tekeminen, ja ainakin osaksi tästä kiitos kuuluu NHL-jäille maagisesti palanneelle Mikko Koskiselle.

Sportsnet Stats -niminen Twitter-tili tietää kertoa, että ennen Hitchcockin aikakautta joukkueen veskarit torjuivat pikkumustia 89,1 prosentin varmuudella päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 3,07.

Nyt uuden luotsin aikakaudella on kuitenkin tapahtunut järisyttävä muutos: Torjuntaprosentit ovat yhteensä 92,4, päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 1,98.

Sportsnet Stats

@SNstats
#Oilers goaltending this season

Before Hitchcock: 3.07 GAA, .891 Save %
With Hitchcock: 1.98 GAA, 924 Save%

Lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen NHL:stä uuden mahdollisuuden saanut Koskinen on ollut alkukaudesta yksi Oilersin suurimmista tähdistä. Hän on voittanut kauden 15 pelistä peräti kymmenen.

Lue myös: Video: Mikko Koskiselta huippuesitys – uskomattomat venytykset toivat voiton