Tällä kaudella NHL:ssä jo upeat 21 maalia latoneen, mutta hieman ailahtelevasti pelanneen Winnipeg Jetsin Patrik Laineen panos on ollut joukkueelleen kultaakin kalliimpaa. Nyt jo kuuden ottelun maalittomassa putkessa vaeltava suomalainen on itse asiassa koko sarjan mittapuulla yhden joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Kun ennen keskiviikko-torstai -yön kierrosta laskettu mielenkiintoinen tilasto muistutti, että Laine oli iskenyt peräti 19,8 prosenttia Winnipeg Jetsin maaleista, oli hän tässä kategoriassa neljänneksi tehokkain pelaaja.

Suomalaisen tavoin 21 kertaa maalannut David Pastrnak oli tilastokärki, sillä hän on tehnyt Boston Bruinsin osumista keskimäärin peräti joka neljännen (25,0%).

Näiden hyökkääjien väliin ylsivät Buffalo Sabresin Jeff Skinner lukemalla 22,8 ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin (22,5). San Jose Sharksin Joe Pavelski puolestaan hengitti Laineen niskaan lukemin 19,6.

Sportsnet Stats

@SNstats
Highest Percent of Team Goals Scored This Season:

#NHLBruins Pastrnak - 25.0%
#Sabres Skinner - 22.8%
#ALLCAPS Ovechkin - 22.5%
#NHLJets Laine - 19.8%
#SJSharks Pavelski - 19.6%

Vertailun vuoksi mainittakoon, että sarjassa eniten maaleja on torstaiyön kierroksen jälkeen paukuttanut Tampa Bay Lightning (128). Kun sen paras maalintekijä on Brayden Point 21 kihauksella, ei esimerkiksi kanadalaisen merkitys ole joukkueelleen niin suuri maaleja miettiessä kuin Laineen Jetsille. Tässä tapauksessa lukemat näyttävät prosentteja 16,4.

Vastaavasti vähiten joukkueista on osunut Los Angeles Kings, jonka parhaat maalintekijät ovat kahdeksasti maalanneet Anze Kopitar ja Dustin Brown. Prosentit näyttävät numeroita 11,4.