Toni Söderholm neuvottelee parhaillaan Saksan päävalmentajan pestistä, paljastaa saksalaislehti Bild.

Lehden saamien tietojen mukaan 40-vuotias suomalaisvalmentaja on neuvotteluissa vahvoilla, sillä hän täyttää useita vaadittuja kriteereitä.

Vielä viime kaudella Saksan päävalmentaja toimi Marco Sturm, joka siirtyi tällä kaudella NHL-seura Los Angeles Kingsin apuvalmentajaksi.

– Söderholm sopii täydellisesti Saksan jääkiekkoliiton vaatimusprofiiliin. Hän puhuu saksaa, on nuori ja hyvin koulutettu. Hyppy kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta maajoukkueeseen on kuitenkin erittäin suuri. Kysymys kuuluu, osaavatko pelaajat arvostaa häntä ja onko hänellä tarpeeksi valtuuksia? Bildin Jörg Lubrich pohtii.

Söderholm on vielä toistaiseksi melko kokematon valmentaja, sillä hän on työskennellyt penkin takana vasta reilut kaksi kautta. Tällä hetkellä hän toimii SC Riesserseen päävalmentajana sekä Saksan alle 20-vuotiaiden apuvalmentajana.

Upealla pelaajaurallaan Söderholm tuli parhaiten tutuksi Leijonista sekä HIFK:sta. Hokkarit mies löi naulaan keväällä 2016.