Viime helmikuussa USA:n naisjoukkueen paidassa olympiakultaa napannut Hannah Brandt osallistui perjantaina NHL-seura Minnesota Wildin harjoituksiin ja aiheutti aluksi hämmennystä muutamissa Wildin pelaajissa ja valmentajissa.

Naisten ammattilaisliiga NWHL:n Minnesota Whitecapsia edustava 25-vuotias Brandt oli sonnustautunut samanlaiseen punaiseen paitaan kuin Wildin kärkiketjujen pelaajat ja muistutti kaukalossa luistellessaan monien mielestä erehdyttävästi joukkueen suomalaistähti Mikael Granlundia.

– Minun oli katsottava pari kertaa kuka oli kukin kaukalossa, Wild-hyökkääjä Zach Parise totesi NHL.comille.

Myös minnesotalaisjoukkueen päävalmentaja Bruce Boudreau joutui hieromaan silmiään:

– Hän näytti ihan mini-Grannylta (Granlund) siellä, Boudreau hämmästeli.

Brandt on syntynyt vain lyhyen matkan päässä Wildin kotikaupunki St. Paulista ja on ollut joukkueen kova fani heti sen aloitettua NHL:ssä kaudella 2000-01.

Hän olikin haltioissaan päästessään harjoittelemaan suosikkijoukkueensa kanssa. Oma suosikkipelaaja tulee kysyttäessä kuin apteekin hyllyltä.

Mikko Koivu. On hullua että pääsin harjoittelemaan tänään hänen kanssaan, Brandt hehkutti.

Alavartalovamman vuoksi viimeiset kolme peliä missannut Koivu totesi, ettei ihmettele miksi jenkki on niin menestynyt omalla kiekkourallaan.

– Vähäisenkin harjoitteluajan jälkeen oli helppo nähdä hänen taitonsa, Wildin ja Leijonien pitkäaikainen kapteeni totesi ja myönsi saman kuin monet muutkin:

– Kun näin hänet ajattelin aluksi, että Grannyhan se siinä. En usko että hän (Granlund) piti asiasta niin paljon, Koivu hauskuutti.

Brandt totesi itse ettei ollut vertailusta moksiskaan.

– Hän on mahtava pelaaja, joten otan kaikki vertailut häneen ilomielin vastaan, olympiakullan lisäksi myös kaksi maailmanmestaruutta urallaan voittanut jenkkinainen totesi.

Minnesota Wild

@mnwild
"I remember being 5 years old, I knew every single player on the team. I've always been a big Wild fan."

📰 @HannahBrandt16 practiced with #mnwild as part of Girls Hockey Weekend pres. by @Schwans → ow.ly/CO4E30mZJcJ