Dallas Starsin NHL-joukkueen suomalaispuolustaja Miro Heiskanen sai joukkuetovereiltaan ja valmentajaltaan suuria kehuja vakuuttavasta laukauksestaan ja peliälystään.

Heiskanen on ollut ilmiliekeissä heti ensimmäisenä taalaliigan syksynään. Viime ottelussaan torstaina San Jose Sharksia vastaan Espoon Bluesin kasvatti pelasi jopa 23 minuuttia ja teki maalin.

19-vuotiaan huippulupauksen vastuu on noussut entisestään tähtipakki John Klinbergin loukkaannuttua marraskuun alussa.

Nuorukaisen kypsän vahvat peliotteet kummassakin päässä jäätä ovat sykähdyttäneet hänen joukkutovereitaan.

– Sen jälkeen kun menetimme Klingerin [Klinberg] hän [Heiskanen] on nostanut tasoaan. Mitä enemmän hän pelaa, sitä itsevarmemmaksi hän on selvästi tullut, Stars-hyökkääjä Blake Comeau kehui.

– Hän on niin lahjakas. Kun hän viilettää siellä, hän ei näytä väsyvän lainkaan. Hän on vain niin hyvä luistelija. Hänen merkityksensä meille on ollut toistaiseksi valtava. Hän on loistava puolustuksen osalta, hän iskee jokaiseen pelitilanteeseen, Comeau jatkoi ylistystään.

Dallasin päävalmentajaa Jim Montgomerya on vakuuttanut erityisesti Heiskasen väkevä laukaus, jolla hän yllätti viime ottelussaan Sharks-veskari Martin Jonesin.

– Se laukaus tänään, se on epätodellinen. On todella vaikea saada laukaukseen tuollainen voima ilman kummempaa mailan käsittelyä. Se on jotain, mitä monien meidän muiden pelaajien tulisi oppia, Stars-luotsi suitsutti.

Lähde: NHL.com