Colorado Avalanchen tähtipelaajat Gabriel Landeskog ja Colin Wilson hehkuttivat joukkueensa suomalaistähden Mikko Rantasen pelikykyjä ja ominaisuuksia.

Turkulaishyökkääjä on iskenyt tänä syksynä itsensä läpi kiekkoilevan maailman suurimpiin parrasvaloihin hätkähdyttävällä vauhdilla.

Parhaillaan Rantanen johtaa maailman parhaan kiekkoliigan pistepörssiä 56 tehomerkinnällään. Nuorukaisen pistetahti on ollut huimaa katseltavaa.

Pohjoisamerikkalaiset kiekkofanit ovat hämmästelleet syksyn mittaan, mistä ihmeestä matalammalla profiililla aiemmin liikkunut suomalainen tupsahti sarjan kärkitähdistöön.

Rantasen Avalanche-kollegoille suomalaisen kehitys ei ole kuitenkaan ollut yllätys.

– Mielestäni on rehellisesti sanottuna mieltä järisyttävää, kuinka pitkään kaikilla kesti tajuta mitä hän kykenee tekemään tässä liigassa, ketjutoveri Landeskog taivasteli Sportsnetin haastattelussa.

Terävän peliälyn ja pehmeiden käsien lisäksi Rantaselta löytyy kokoa ja voimaa, joka tuo Colorado-hyökkääjä Wilsonille mieleen legendaarisen tshekkitaiturin kyvyn suojata kiekkoa.

– Kun hänellä on kiekko, se on todella Jagrin kaltaista. Vastustajalla ei ole paljoa tehtävissä yrittäessään päästä sen ison vartalon ohi. Hänellä on suuri takamus ja sen ohi ei pääse, amerikkalainen hekotteli.

Lähde: Sportsnet