Miro Heiskasen NHL-seuran päävalmentaja Jim Montgomery kokee kanadalaislegenda Scott Niedermayerin olevan osuvin vertauskohta suomalaispakkiin.

Heiskanen on vaikuttanut yllättäneen koko NHL-maailman itsevarmalla, kypsällä ja rohkealla pelillään tänä syksynä. Nuorukaiselle on satanut ylistystä joka suunnalta.

19-vuotiaan pakkilahjakkuuden tärkeimpiin kehujiin kuuluu Stars-luotsi Montgomery, joka on ollut suorastaan mykistynyt espoolaisen otteista jäällä.

Median tiedustellessa valmentajalta keneen kokeneempaan pelaajaan hän vertaisi Heiskasta ei hänen tarvinnut miettiä pitkään.

– Niedermayer. Hän on kuin Scott Niedermayer, Montgomery täräytti.

Huima vertaus ei ole Montgomeryn mielestä kuitenkaan lainkaan yliampuvaa suitsutusta.

NHL-käskijän mukaan Heiskasen pelikäsitys ja -kyvyt ovat aivan liigan kaikkein aikain terävimmän kärjen tasoa.

Montgomery nosti esimerkiksi kanadalaisveteraanin ilmiömäisen yksilösuorituksen vuoden 1995 Stanley Cup -finaaleissa. Heiskanen on yltänyt valmentajan mukaan vastaaviin ratkaisuihin toistuvasti.

– Se on Jumalan antama kyky. Sitä se on. Se tilanne, kun Niedermayer teki maalin Jerseylle mentyään maalille, kiirehdittyään taakse, katkaistuaan pelin ja mentyään takaisin maalille ja iskettyään kiekon sisään. Olemme nähneet Miron tekevän sen jo kolme tai neljä kertaa, Dallas-valmentaja väitti.

Lähde: SB Nation