Ilta-Sanomat kirjoitti torstaina, että yli vuoden pelaamatta ollut Miro Hovinen palaa kaukaloon vihdoin. Liigaa Pelicansissa yhteensä 64 ottelun verran pelannut suomalaispakki on kärsinyt lähivuosina loukkaantumisista, mut nyt hän saa tilaisuutensa Tomek Valtosen luotsaamassa joukkueessa.

Alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti kertoi aviisin mukaan hänellä olleen ongelmia polviensa kanssa Pelicans-aikoina. Kun sopimus loppui puolisentoista vuotta sitten, veti Hovinen hetken happea. Sitten hän alkoi etsimään uutta työnantajaa.

- Viime talvena jouduin harjoittelemaan yksin, mutta kesällä oli kiva, kun pääsi harjoittelemaan muiden sopimuksettomien pelaajien kanssa. Viimeiset 5–6 viikkoa olen ollut LeKin mukana jäällä.

Vaikka työpaikan löytäminen oli haasteellista, ei uran lopettaminen sinänsä painanut hänen mieltään.

- Olen aina ajatellut jatkavani vielä pelaamista. Mutta kun kesti niin pitkään, etten saanut näyttöpaikkaa tai sopimusta, niin kyllä usko oli koetuksella. Että onko tämä tässä. Onneksi kävi näin, ja Tomek antoi minulle mahdollisuuden näyttää.

Mahdollisuus tulee torstaina Podhale Nowy Targ -nimisessä joukkueessa, joka keikkuu 12 joukkueen Puolan pääsarjassa kolmantena.