Ruotsin parhaaksi vahvuudeksi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on muodostumassa ylivoima, joka on tällä hetkellä turnauksen väkevintä. ”Tre Kronorin” ylivoiman veturina on noussut nopeasti NHL-pakki Erik Brännström.

Kahden ottelun jälkeen länsinaapurimme ovat selvästi johdossa ylivoimatilastoissa. Ruotsalaiset ovat iskeneet neljä osumaa enemmän vastustajiinsa verrattuna kummassakin mittelössä.

Ylivoimamaaleja on syntynyt jopa neljä kappaletta 11 paikasta nostaen tehokkuusprosentiksi jopa 36,3.

– Ylivoimamme on ollut niin hyvää siksi, että yksinkertaistimme sitä. Lauomme ajoissa ja jahtaamme kiekkoa takaisin itsellemme kovaa, päävalmentaja Tomas Monten valotti NHL.comille.

– Valitsimme pelaajien paikat ylivoimalla sen mukaan, miten he pelaavat siinä seurajoukkueissaan. Se on tehnyt siitä [ylivoimapelistä] heille luontevaa alusta asti, ruotsalaisluotsi kertoi.

Yksi vahvimmista ylivoimapelotteista on Vegas Golden Knightsin NHL-puolustaja Brännström, joka hoitaa myös Ruotsin kapteenin virkaa.

– Brännström on dynaaminen puolustaja aivan kuten Rasmus Dahlinkin oli meille viime vuonna. Hän haluaa olla mukana kaikessa ja huolehtii siniviivasta todella hyvin luistelunsa avulla. Hän tykkää pitää kiekkoa ja käyttää vetoaan, joka yleensä toimii, Monten hehkutti.

Lähde: NHL.com