JYP tiedotti keskiviikkona hankkineensa viime kaudelta tutun Jake Newtonin riveihinsä ja samalla Oscar Eklund sai lähteä (lue lisää).

Kyseinen ratkaisu on herättänyt sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua, sillä monet JYP-fanit ovat pitäneet Eklundia jopa joukkueen parhaana puolustajana. Newtonin hankintakin herättää monissa faneissa innostusta, mutta epäilijöitäkin löytyy.

30-vuotias Newton on kiekkoillut aiemmin tällä kaudella Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (DEL2).

Leijonat.com keräsi Twitteristä kiekkofanien reaktioita liittyen JYPin ratkaisuun:

– Eli tämän hetken parhaalle JYPin riveissä pelanneelle puolustajalle näytettiin ovea ja tilalle otettiin pelaaja, joka ei esittänyt viime kaudella mitään erikoista. Kummallista… Antti Lindström kirjoitti hämmästyneenä.

Myös Seppo Peltonen oli Lindströmin kanssa samoilla linjoilla.

– Ihan samaa mieltä. Eklund oli kiekollisena hyvä ja varma, viivalla myös. Avaukset lähti napakasti ja ukko näytti alusta asti, että oli joukkueessa mukana kaikin puolin. Toisin kuin Newton, Peltonen kirjoitti viitaten samalla Newtonin viime kauden otteisiin JYPissä.

Myös muiden papereissa Eklundin ulos potkiminen ihmetyttää.

– Eklund olisi pitänyt pitää. Joku muu olisi joutanut sivuun, Pekka Pyy kirjoitti.

–Voi, voi mitä sekoilua. Ilmeisesti kiekkovarmuutta ei tarvita lisää. Newton on ilmeisesti halvempi. Muuta syytä en keksi? Lycka till Oscar. Gnaget forever! Risto Pohjola puolestaan näkee.

LUE MYÖS: Hyvästi Liiga! JYPistä lähtenyt puolustaja löysi uusia töitä – siirtyy ulkomaille

Antti Lindström

@Lintti69

JYP Jyväskylä

@JYPJyvaskyla
Jake Newton tekee paluun JYP-paitaan! 💪🏻🏒
JYP on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Jake Newtonin kanssa. Samalla JYP ja Oscar Eklund ovat purkaneet sopimuksensa. Jake Newtonin kummiyrityksenä toimii Aalman.
#JYPliiga #Liiga #JakeNewton #Jyväskylä
Eli tämän hetken parhaalle JYPin riveissä pelanneelle puolustajalle näytettiin ovea ja tilalle otettiin pelaaja, joka ei esittänyt viime kaudella mitään erikoista. Kummallista...