Liigassa kahdeksan pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta oleva JYP tiedotti kotisivuillaan keskiviikkona hankkineensa pakki Jake Newtonin (kuvassa KooKoon paidassa) alakertaansa loppukauden mittaisella sopimuksella. Ovi kävi myös toiseen suuntaan Oscar Eklundin jättäessä joukkueen.

Jyväskylässä myös kevätkauden 2018 pelannut Newton on edustanut pääsarjassa lisäksi Sportia ja KooKoota. Liigajäillä 118 runkosarjan ottelussa tehot 22+39=61 iskenyt pakki voi olla suurikin apu JYPille, sillä hänet on nähty pelaavan aikoinaan myös kultakypärä päässään.

Jenkki on tehnyt kahdeksassa pudotuspeliottelussa tehot 1+3=4.

Kaudella 2017-18 Newton oli Liigan viidenneksi tehokkain puolustaja tehden tehopisteet 13+24=37 pelaamassaan 60 ottelussa.

Puolustaja on luutinut tällä kaudella Saksassa Bayreuthin ja Nürnbergin joukkueissa, joista jälkimmäistä hän edusti joulun ajan Spengler Cupissa Sveitsissä.

JYP todellakin tarvitsee rosteriinsa ratkaisuvoimaa, sillä esimerkiksi 85 tehtyä maalia on peräti kolmanneksi vähiten koko sarjassa.

LUE MYÖS: JYP teki kovan ratkaisun – kiekkofanit hämmästelevät: ”Voi, voi mitä sekoilua – parhaalle puolustajalle näytettiin ovea”

LUE MYÖS: Hyvästi Liiga! JYPistä lähtenyt puolustaja löysi uusia töitä – siirtyy ulkomaille