Nuoret Leijonat päätti MM-turnauksensa Kanadassa upealla tavalla, kun joukkue marssi maailmanmestariksi upean finaaliväännön jälkeen.

Finaalissa Suomen sankariksi nousi Kaapo Kakko, joka survoi finaalin voittomaalin alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Kun katsoo koko turnausta, löytyi Nuorista Leijonista myös usea muu superonnistuja.

Leijonat.com arvioi jokaisen leijonapelaajan turnauksen. Arviointiasteikko on 4-10, lopulliseen arvosanaan vaikuttaa rooli ja odotukset turnaukselle.

LUE MYÖS: Jäikö Nuorten Leijonien ikimuistoinen finaali väliin? Ei hätää, voit katsoa parhaat palat tästä!

Suomen turnaus päättyi kultajuhliin. Kuva: Getty Images.

Leijonien arvosanat:

Maalivahdit:


1 Luukkonen Ukko-Pekka 10-
Joukkueen MVP. Luukkonen ansaitsisi kenties koko MM-kisojen arvokkaimman pelaajan palkinnon, kun miettii torjujan ratkaisupelejä. Puolivälierä, välierä ja finaali olivat isokokoisen vahdin näytöstä. Vaikka lohkovaiheessa oli välillä hakemista, torjui Luukkonen upea turnauksen.

31 Lindberg Filip, 8
Kakkosvahti hoiti oman roolinsa kunnialla. Yksi peli ja nollapeli – voiko enempää vaatia?30 Lehtinen Lassi –
Hoiti kolmannen vahdin roolin kunnialla.

Jokiharju oli kisojen parhaita pakkeja. Kuva: Getty Images.

Puolustajat:2 Laaksonen Oskari, 9+
Vakuuttava turnaus nuorelta pakilta. Laaksonen esitti läpi turnauksen kiekollisesti järkeviä ratkaisuja. Sen ohella hän oli erityisesti ratkaisevilla hetkillä todella jämäkkä omaan päähän.


3 Utunen Toni, 8+
Tapparan nuori pakki pelasi kokonaisuutena hyvän turnauksen. Oli ajoittain vaikeuksissa pakkiparina luutineen Otto Latvalan kanssa. Kokonaisuutena hienot pelit – yksi kohokohta oli upea voittomaali puolivälierätrillerissä Kanadaa vastaan.

7 Vaakanainen Urho ”A”, 8-
Vaakanaisen turnauksen alusta näki, että alla on pitkä pelaamaton putki. Monipuolinen pakki paransi menoaan kuitenkin läpi turnauksen. Ei noussut missään vaiheessa esille koko potentiaalinsa tasolle, oli silti kokonaisuutena Suomen kärkipakkeja.15 Jokiharju Henri ”A” 9+
Suomen paras pakki kokonaisuutena. Vahvaa tekemistä isolla vastuulla molemmissa päissä kaukaloa. Ei olisi ollut vääryys nousta jopa kisojen tähdistöön.


21 Latvala Otto, 7
-
Isokokoinen pakkijärkäle oli usein pahoissa vaikeuksissa omassa päässä vikkelien vastustajien kanssa. Varsinkin turnauksen alku oli synkkä. Arvosana nousee finaalin upeasta maalista.

Finaali oli melkoista painia. Kuvassa näytteen antavat Toni Utunen ja Otto Latvala. Kuva: Getty Images.

34 Heinola Ville, 9+
Nuori Lukko-pakki oli kisojen yllättäjiä. Upeaa ja kypsää peliä läpi turnauksen. Loukkaantui Kanada-pelissä vastustajan ruman taklauksen takia.

36 Honka Anttoni, 7-
JYPin kiekollisen moottorin MM-turnaus oli pettymys. Honka ei löytänyt joukkueesta itselleen täysin sopivaa roolia – sen myötä kaukalossa nähtiin riskialtis pakki.Hyökkääjät:


10 Heponiemi Aleksi, 9-
Heponiemi sai turnauksen alussa paljon lokaa kuskaamisesta ja epävarmasta pelistä. Ratkaisuvaiheessa mies oli kuitenkin liekeissä. Voitto myös Suomen sisäisen pistepörssin ja oli koko turnauksen toiseksi tehokkain pelaaja.

12 Vainionpää Samuli, 8
Nelosketjun voimapesä hoiti oman tonttinsa. Toi energiaa jäälle, kun sitä tarvittiin.

Ukko-Pekka Luukkonen oli vakuuttava maalillaan. Kuva: Getty Images13 Puustinen Valtteri, 8
Puustinen nousi kesken kisojen kokoonpanoon ja hoiti oman tonttinsa.18 Engberg Teemu, 8½
Nelosketjun voimapesä väänsi ja paini. Varsinkin ratkaisupeleissä oli todella energinen ja loi järkevällä pelillään paikkoja myös ketjukavereille.

19 Kupari Rasmus, 8-
Leijonien ykkössentteri oli kisojen alussa todella hukassa. Paransi kuitenkin turnauksen edetessä. Ratkaisupeleissä nousi tasolleen.

20 Tolvanen Eeli, 8
Maalitykki hoiti oman roolinsa, vaikka maalitili kisoissa jäi avaamatta. Tolvanen oli hyvä erityisesti ratkaisupeleissä rakentaen ketjukavereilleen ison kasan maalipaikkoja fiksulla pelaamisella.


22 Virtanen Santeri, 8½
Energinen työjuhta hoiti oman tonttinsa kunnialla. Virtanen pelasi läpi turnauksen hyvin esiintyneessä kolmosketjussa. Oli isossa roolissa myös alivoimalla erityisesti finaalissa – se nostaa Virtasen arvosanaa.


23 Nyman Linus, 7-
Nuori Lukko-taituri ei päässyt turnauksen alussa kunnolla lentoon. Se kostautui, kun hänet pudotettiin kesken turnauksen pois kokoonpanosta. Pääsi finaalin loppupuolella jäälle.

Jesse Ylönen oli yksi Leijonien onnistujia. Kuva: Getty Images.24 Kakko Kaapo, 9½
Yksi Suomen superonnistujia! Kakko pelasi kokonaisuutena todella vahvat kisat – MM-finaalin ratkaisumaali oli vain kirsikka kakun päällä. Ennakkoluulotonta ja vahvaa peliä.

LUE MYÖS: Tulkki apuun! Leijonasankari Kaapo Kakko joutui kansainvälisen median pihteihin – katso sympaattinen video

LUE MYÖS: Suomen kultasankarille hauska viesti Liiga-korstolta: ”Ja Kaapolle terveisiä et…”


25 Talvitie Aarne ”C”, 9+
Joukkueen kapteeni johti esimerkillä – ja vakuuttavasti. Talvitie oli läpi turnauksen Suomen parhaimmistoa. Kuvaavaa on, että alavireinen ykkösketju löysi heti pelinsä, kun Talvitie iskettiin vasempaan laitaan. Finaalin taistelu rikkinäisellä polvella kertoo kapteenin taistelutahdosta.

27 Ylönen Jesse, 9½
Myös Ylönen kuuluu turnauksen isoihin onnistujiin. Vahvaa peliä erityisesti ratkaisuotteluissa.28 Moilanen Sami, 9+
Nelosketjun voimapesä hämmensi, taklasi ja raastoi. Vaikkei rooli ollut valtava, pelasi Moilanen vahvan turnauksen kokonaisuutena.

29 Lundell Anton, 8+
Myös HIFK-lupaus hoiti oman roolinsa tyylikkäästi itseään vanhempia vastaan. Nuori häkkipää väläytteli ajoittain osaamistaan ja monipuolista peliään. Tulevissa nuorten MM-kisoissa voidaan odottaa vieläkin enemmän.

LUE MYÖS: Ei torijuhlaa! Kultaleijonat palaavat Suomeen – suuret kemut jäävät väliin

LUE MYÖS: Dominointia! Leijonien mitalisaldo ällistyttää ympäri maailmaa – ”Suomi on jääkiekon uusi suurvalta!”

LUE MYÖS: Mitä ihmettä? MM-kisojen parhaat valittu – suomalaiset ulkona listoilta