Suomalaiset kiekkofanit auttoivat toteuttamaan 9-vuotiaan Kristianin unelman: ”On uskomatonta, mitä he ovat saaneet aikaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

Tiina Sandellin 9-vuotias poika Kristian sairastaa dyspraksiaa. Kyseessä on koordinaatiohäiriö, joka vaikuttaa koko kehon motoriikkaan. Käytännössä häiriö vaikeuttaa kropan hallittua liikuttamista.

Pojan elämän suola on ollut aina urheilu. Intohimoisen kiekkoseuraajan pitkäaikainen unelma onkin ollut saada huoneeseensa kaikkien Liiga-seurojen pelipaidat.

Tiina on tottunut taistelemaan poikansa puolesta saadakseen hoitoa sekä kiusaamista vastaan. Niinpä hän päätti yrittää toteuttaa Kristianin unelman.

– Ensin ajattelin, ettei me siihen pystytä. Ei meillä ole siihen ensinnäkään varaa. Jäin asiaa kuitenkin miettimään, että miten ihmeessä pystyisin unelman toteuttamaan. Kuulun itse Jääkiekon olohuone Facebook-ryhmään ja ajattelin, että uskaltaisinko laittaa sinne viestiä. Pidetäänkö minua ihan tyhmänä? Yksi aamuyö olin vielä hereillä, kun en saanut unta ja päätin, että kyllä uskallan laittaa viestiä, Tiina kertasi tapahtumia SuomiKiekon haastattelussa.

Viestissään Tiina kertoi poikansa tarinan, ja kysyi, olisiko kenelläkään ylimääräisiä pelipaitoja lahjoitettavaksi. Hän pelkäsi kielteistä vastaanottoa ja että ihmiset pitäisivät viestiä kerjäämisenä. Viestien tulva oli kuitenkin pelkästään positiivista.

– Minulle tuli kymmeniä ellei jopa sata yksityisviestiä, joista puolet oli tsemppiviestejä. Ihmiset kertoivat myös omaa tarinaansa, jolloin pääsin antamaan omaa tsemppausta heille. Tuli paljon hyväntahtoisia viestejä, että ei ole mitään annettavaa, mutta olemme ajatuksissa, Tiina kertoo.

Paketit ovat nyt matkalla

Kiekkotavara ei ole vielä saapunut perille Sandellien residenssiin. Kristianillekaan ei ole kerrottu pian tulevasta postitulvasta mitään, vaan asia pidetään yllätyksenä viimeiseen asti.

– Haluan nähdä hänen reaktionsa, kun ensinnäkin hän saa postia – mikä on jo itsessään iso juttu. Sitten vielä se, että mitä ne sisältää. Olen itsekin täpinöissäni, kun haluan nähdä hänen reaktionsa, Tiina sanoo.

Ihmisten anteliaisuus löi Tiinan ällikällä. Kaikkea kiitollisuutta on vaikeaa pukea edes sanoiksi.

– Olen uskomattoman onnellinen siitä, että näin ihania ja hyväsydämisiä ihmisiä löytyy. Niitä on nykypäivänä tosi harvassa. Kun ajattelee, että tuosta jääkiekkoporukasta löytyy henki ja voima, että kun he lukevat tarinan pojasta, jolle jääkiekko on ykkösjuttu, niin esiin tulee tällainen hyväntahtoisuus. Siitä kannattaa kaikkien pitää kiinni, Tiina sanoo kiitollisena.

Lue lisää kiekkofanien reaktioista Jääkiekon olohuone Facebook-ryhmässä. Pääset liittymään mukaan keskusteluun tästä.

Lähde: SuomiKiekko

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus