Edmonton Oilers -pomo Peter Chiarellin potkut ovat olleet keskiviikon suurin puheenaihe.

54-vuotias kanadalainen sai Oilersista potkut monista eri syistä, mutta etenkin typerien sopimusten vuoksi. Chiarellin viimeiseksi sopimukseksi jäi Mikko Koskisen kolmivuotinen jatkosopimus, joka julkaistiin aiemmin tällä viikolla.

Nyt Sportsnetin toimittaja Mark Spector kertoo Twitterissä, että Koskisen jatkosopimusneuvottelut käytiin täysin Chiarellin ja pelaaja-agentti Markus Lehdon välillä, eikä siihen osallistunut muita ihmisiä Oilersin johtoportaasta. Täten kanadalaisella oli neuvotteluissa ”vapaat kädet”.

Koskisen sopimus on herättänyt paljon keskustelua, sillä suomalainen sai rahakkaan ja pitkän jatkopaperin, vaikka NHL-näytöt ovat vielä melko laihoja. Suomalainen on pelannut koko urallaan vasta 32 NHL-ottelua.

Kaiken lisäksi Lehto oli saanut neuvoteltua Koskisen sopimukseen pykälän, joka estää suomalaisvahdin kauppaamisen 15:een eri NHL-seuraan.