NY Postin sisäpiiritoimittaja Larry Brooks paljasti sunnuntaina, että Edmonton Oilers ja New York Rangers kävivät kesällä 2016 kiivaita kauppaneuvotteluja, jotka eivät kuitenkaan päättyneet yhteisymmärrykseen.

Tässä kaupassa Rangers olisi lähettänyt tähtipuolustaja Ryan McDonaghin Oilersiin ja saanut vastikkeena Oilersin vuoden 2016 ensimmäisen kierroksen (4.) varauksen. Brooksin mukaan kauppaan kuului vielä muitakin hieman pienempiä komponentteja.

Vaihtokauppa kariutui kuitenkin aivan viime hetkillä, koska Oilersin silloinen GM Peter Chiarelli tuli toisiin ajatuksiin.

Oilers käytti lopulta varausvuoronsa suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärveen, joka ei ainakaan vielä ole täyttänyt matalan varausnumeronsa tuomia odotuksia.

Brooks huomautti, että Rangers ei olisi tarttunut Oilersin varausvuorolla Puljujärveen, vaan seura olisi poiminut hyökkääjä Clayton Kellerin, joka päätyi lopulta seitsemännellä vuorolla Arizona Coyotesiin.

Chiarelli ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan kariutuneen kaupan jälkeen, vaan solmi vain kaksi päivää sen jälkeen surullisen kuuluisan kaupan New Jersey Devilsin kanssa. Kyseisessä diilissä Oilers antoi tähtihyökkääjä Taylor Hallin Devilsille ja sai vastikkeena puolustaja Adam Larssonin. Kauppa näyttää nyt todelliselta katastrofilta Oilersille, koska Hallista kehittyi yksi sarjan parhaista hyökkääjistä ja siitä osoituksena miehen palkintokaappia komistaa NHL-kauden 2017-18 arvokkaimmalle pelaajalle jaettava Hart Trophy.

Lue myös: Jussi Jokisen kauden Liiga-debyytin päivämäärä selvillä – kiekkotähti nähdään jäällä pikavauhtia