Kaapo Kähkönen siirtyi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan torjuttuaan useamman vuoden Rauman Lukossa. Maalivahdeille siirtymä pieneen kaukaloon on usein hankala, ja toistuvasti keskustellaan, kuinka laukaukset tulevat eri kulmista. Kähkösellä ongelmia ei ole ollut.

Varsinkin alkukaudesta suomalaistorjuja loisti tolppien välissä. Huippuhetkistä tilastot ovat hieman tasantuneet ja torjuntaprosentti on 24 AHL-ottelun jälkeen 91,4.

Ei ollutkaan mikään yllätys, kun Kähkönen valittiin farmiliigan tähdistöotteluun. Viime yönä käytiin liigan taitokilpailut, ja 22-vuotias torjuja pääsi tolppien väliin useammassakin eri lajissa. Hän muun muassa pysäytti kiekkoja läpiajoista sekä laukauksia suoraan syötöstä.

Kaikista 18 kohti tulleesta kiekosta Kähkönen pysäytti 16 kappaletta. Läpiajoista sisään ei mennyt yhtäkään. Hänet palkittiinkin ansaitusti tapahtuman parhaana maalivahtina.

Kähkönen muistetaan ennen kaikkea Nuorten Leijonien sankarina vuoden 2016 Helsingin kotikisoista. Veini Vehviläisellä ei kulkenut tolppien välissä, ja Kähkönen nousi isoon rooliin ratkaisupeleissä torjuen Suomen aina mestaruuteen asti.

Lue myös: Jussi Jokisen kauden Liiga-debyytin päivämäärä selvillä – kiekkotähti nähdään jäällä pikavauhtia