Teemu Ramstedt vetäytynyt peleistä – kommentoi tilannettaan nyt koskettavasti

© Kuva: Juha Tamminen

Viime kaudella mm. liigajoukkue Lukossa pelannut huippujääkiekkoilija Teemu Ramstedt valotti kotisivujensa tekstissä nykyistä tilannettaan. Pelaaja pitää välivuotta tietoisesti, sillä hänestä tuli vuodenvaihteessa isä – kenties ”vähemmän toivotulla” tavalla.

Hyökkääjän ja hänen vaimonsa esikoisen piti syntyä tammi-helmikuun vaihteessa.

– Saimme jo aiemmin tietää, että lapsemme syntyy reilusti ennen laskettua aikaa. Kasvu oli hidastunut kohdussa todella paljon ja lopulta vaimoni otettiin osastolle joulun jälkeen synnytyksen käynnistykseen. Jännitimme yhdessä osastolla myös vuoden vaihdetta ja sitä, tuleeko meille jopa vuoden ensimmäinen vauva.

– Elämä on joskus monimutkaista. Samalla niin kamalaa ja niin hienoa.

Ramstedtia ja hänen vaimoaan kiusasi huoli. He eivät tienneet sitä, mikä on vikana.

– Loppuvuosi oli kieltämättä elämämme raskainta aikaa toistaiseksi. Lapsemme syntyi tämän vuoden puolella sektiolla, kun käynnistys ei onnistunut. Lapsen oli parempi kehittyä kohdun ulkopuolella eikä käynnistymistä voitu enää venyttää, kun viisi päivää oli jo yritetty.

Syntymän jälkeen keskonen oli pari päivää teholla, jonka jälkeen hänet siirrettiin Jorviin lastenosastolle. Siellä hän oli vielä viikon päivät tarkkailussa.

Tietoinen tauko

Kuten tavallista, muuttaa lapsen syntymä vanhemman elämää. Niin kävi Ramstedtillekin, ja itse asiassa tuleva vauva vaikutti häneen jo kesällä 2018.

– Kun menin viime heinäkuussa jäälle harjoittelemaan aiemmin kuin yleensä kesällä, mietin, kuinka hyvältä tuntuu ja olin lähdössä innolla kohti uutta kautta.

– Erilaisista tarjouksista huolimatta lähteminen pois kotoa muodostui kuitenkin vaikeaksi yhtälöksi syksyn mittaan, kun tiesimme lapsen olevan tulossa kauden aikana. Ehkä se oli jo merkki jostain.

Suomessa Lukon lisäksi mm. HIFK:n nutusta tutuksi tullut taiturimainen hyökkääjä kirjoittaa, että myöhemmin tietoon tullut ”normaalia haastavampi tilanne” oli viimeinen niitti sille päätökselle, että Ramstedt pitää välikauden kiekosta. Koti vei voiton.

– Tein valmentajani Antti Hagqvistin kanssa suunnitelmat niin, että palaan pelien muodossa kaukaloon vasta ensi kaudeksi. Olen harjoitellut koko ajan tähtäin tulevassa. En ajattele tätä menetettynä mahdollisuutena. Otamme tämänkin yhdessä nimenomaan uutena mahdollisuutena.

Suomen mestari on pelannut edellisen kerran viime keväänä Liigan pudotuspeleissä Lukon paidassa. Hän edusti kaudella 2017-18 myös slovakialaista KHL-joukkue HC Slovan Bratislavaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!