NHL-seura aloittanut täydellisen tyhjennysmyynnin – suomalaislupaus harvoja, joista ei luovuta

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks on ollut viime vuosina NHL:n kestomenestyjiä. Seura on napannut kolme Stanley Cupia, mutta tällä kaudella Chicago on valahtanut koko liigan häntäpäähän.

Joukkue panostaa nyt tulevaisuuteen, ja on valmis kauppaamaan isojakin tähtiää. Kiekkotoimittaja Elliotte Friedman pureutui tarkemmin Chicagon tilanteeseen Sportsnetin radio-ohjelmassa.

– Uskon heidän myyvän. Mielestäni ongelma on, että he eivät voi kaupata Patrick KaneaJonathan Toewsia ja Brent Seabrook on vaikea myydä. Luulen, että jossain vaiheessa he kysyvät Duncan Keithiltä, suostuisiko hän tulemaan kaupatuksi, Friedman kommentoi.

Friedmanilta kysyttiin vielä tarkennuksena, ovatko Chicagon ainoat koskemattomat pelaajat Kane ja Toews. Heidän lisäkseen kiekkotoimittaja mainitsi läpimurron tehneen puolustajalupauksen.

– Olen varma, että he eivät ole valmiita kauppaaman parhaita nuoria pelaajiaan kuten Henri Jokiharjua. Tuollaiset tyypit, ja kuten Alex DeBrincat, ovat niitä, joiden varaan tulevaisuutta rakennetaan, Friedman sanoi.

Jokiharju pelaa tulokaskauttaan NHL:ssä. 19-vuotias puolustaja on tehnyt tällä kaudella 37 ottelussa tehot 0+12. Hän oli myös mukana Nuorten Leijonien mestarijoukkueessa.

Lue myös: Patrik Laine penkitettiin tylysti – näin NHL-asiantuntija kommentoi ratkaisua: ”Ei liikuta jalkoja, ei löydä maalipaikkoja”