Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi iski maalin jo toisessa peräkkäisessä ottelussaan, kun joukkue kaatoi kotikaukalossaan Edmonton Oilersin maalein 4-3.

Kotkaniemen komea 3-3-osuma Oilers-veskari Mikko Koskisen taakse syntyi ottelun kolmannessa erässä ja vei Canadiensin lopulta jatkoajalle, jolla Jonathan Drouin ratkaisi mittelön montrealilaisjoukkueelle.

Ratkaisumaalin tekijä ylisti kamppailun jälkeen vuolaasti vasta 18-vuotiasta suomalaistulokasta.

– Se oli uskomatonta. Tuollainen suoritus ja vielä kun pelikellossa on vain kuutisen minuuttia jäljellä. Viimeiset kaksi viikkoa hän on ollut aivan uudella tasolla. Hän ei enää odota kiekkoja, vaan menee ottamaan ne ja luo itselleen enemmän paikkoja ja se on tehnyt eron aiempaan, Drouin ylisti nuorukaista Canadiensin nettisivulla.

Canadiensin kokenut luotsi Claude Julien oli myös vähintäänkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Olen täysin ällistynyt. Kykyjenetsijämme tekivät upeaa työtä löytäessään tämän kaverin (Kotkaniemi), vaikka häntä ei oltukaan rankattu niin korkealle. Mielestäni ei ole epäilystäkään, etteikö häntä olisi varattu täysin oikeassa paikassa. Hänen taitotasonsa on uskomaton ja hän on vahvistunut kauden alusta hienolla tavalla.

Kotkaniemi on tällä kaudella pelaamissaan 53 ottelussa summannut hienot tehot 8+17=25.

Suomalaisnuorukaisen Oilers-ottelun komea maali on nähtävissä alta tai täältä.

Canadiens Montréal

@CanadiensMTL
🎶We’re in love with the KK🎶

#GoHabsGo