Kun Mestistä pelaavassa savonlinnalaisessa SaPKossa hyökännyt Toni Henttonen siirtyi Liigaan Tampereen Ilvekseen, muistutti tupsukorvainen joukkue melko yllättävän oloisesta faktasta.

Ilveksen ja SaPKon välinen yhteistyö on nimittäin tuottanut askel askeleelta timantteja aiemminkin.

Raskin veljeksistä sekä maalivahti Tuukka että hyökkääjä Joonas ponnistivat aikoinaan SaPKon junnujoukkueista Ilvekseen ja sieltä NHL:ään.

Jälkimmäisenä mainitun reissu Pohjois-Amerikkaan ei toki lähtenyt missään vaiheessa kunnolla toimimaan, kun nykyään HIFK:ta edustava hyökkääjä pelasi taalajäillä vain muutaman pelin. Maalivahti-Rask puolestaan on Stanley Cup -voittaja ja sarjan parhaimpiin kuuluva veskari.

Henttosella onkin historiaa tuijottamalla saumoja vaikka mihin.

Raskien kaltainen laulu kävi nimittäin aikoinaan toteen myös sellaisten legendojen kuin Ville Leinon ja Jarmo Myllyksen kohdalla. Kaikki nämä viisi pelaajaa ovat lähtöisin nimenomaan Savonlinnasta.

– SaPKo-Ilves-akseli on vuosien varrella toiminut melko mallikkaasti, SaPKon Twitter-tilillä kirjotettiin.

SaPKo ➡️ @ilveshockey akseli on vuosien varrella toiminut melko mallikkaasti 🤔

Tuukka Rask
SaPKo ➡️ #Ilves = @NHLBruins

Joonas Rask
SaPKo ➡️ Ilves = @PredsNHL

Ville Leino
SaPKo ➡️ Ilves = @DetroitRedWings

Toni Henttonen
SaPKo ➡️ Ilves = ?

#SaPKo #liiga #mestis #nhlfi

Liigadebyyttinsä tekevä 24-vuotias laituri on paikkansa pääsarjajäiltä ansainnut. Hän pelasi tällä kaudella pässipaidoissa 34 ottelua tehoin 10+14=24.

Koska kevään isojen pelien lähestyessä jatkopaikoista vääntävä Ilves haki kokoonpanoonsa juuri Henttosen, voi häntä pitää yllättäjänä. Joku olisi saattanut kuvitella tupsukorvien havitella rosteriinsa esimerkiksi pelaajia Liigan häntäpään joukkueista.

Koko uransa SaPKossa pelanneen hyökkääjän osakkeita kohti tulevaa nostaa sekin fakta, että pelaaja otti nyt ensimmäisen ison askeleensa urallaan jättäen Savonlinnan taakseen.

EDIT klo 13.30: Juttua täydennetty.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:

Nuorten kisojen sensaatiovahti saapuu Liigaan loppukauden kattavalla sopimuksella

Leijonat-debytantille jatkosopimus! Liiga-seura kiinnitti tukun pelaajia tulevalle kaudelle