Vaikka Liigassa runkosarjaan jäävää Porin Ässiä tähtipelaaja Jarno Kärjen lähteminen saattoi kirpasta ainakin pelillistä näkökulmaa miettiessä, oli siirtyminen Eurooppaan pistelingon näkökulmasta ilmeisen onnistunut veto.

Liigakauden flopissa kultakypärää kantanut Biel-hyökkääjä on ollut loistavassa iskussa Sveitsissä uudessa joukkueessa.

Kärki on viimeistellyt NLA:ssa neljässä koitoksessa jopa kolme maalia.

Koska 24-vuotias pelaaja ei ole ennen ulkomaan sarjoissa luutinut, voitaneen hänen kuvailla päässeen uuteen arkeen käsiksi todellakin hienosti. Se ei välttämättä ole aina mikään maailman helpoin temppu, kun ex-joukkueella on ollut sysimusta kausi.

– Jarno Kärki on osoittanut viime aikoina sen, mihin hän pystyy. Ensinnäkin, hän pystyy luomaan monia maalipaikkoja, hän on ”laukaisukone” ja hän voi pistää kiekon pussiin. Kolme maalia osoittakoon sen, sveitsiläinen jääkiekko- ja jalkapalloblogi Leading Sport hehkuttaa.

Kärki loistaa myös muussa valossa.

– Hänen fyysinen pelinsä on optimaalista.

– Biel teki jättipotin.

Liigassa myös Tapparaa aikoinaan edustanut tehohyökkääjä pelasi talvella porilaisten paidassa 41 ottelua upein tehoin 17+30=30. Kärjen vire oli siinä mielessä maaginen, että Ässät otti käytännössä illasta toiseen niskaansa jääkylmää vettä.

Sveitsin pääsarja NLA jatkuu tiistaina. Viidennellä sijalla 12 joukkueen sarjassa oleva Biel on seuraavan kerran tulessa viikonloppuna.