Kitkerän lähellä! Liigayllättäjä jäi niukasti ulos pudotuspeleistä – kapteeni muistuttaa tärkeästä tavoitteesta

© Kuva: Juha Tamminen
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

LAHTI. Kättelyt vastustajan kanssa ovat takana ja omaa, äänekästä ja fanijoukkoa on kiitetty. Pukukopissakin on vierähtänyt hetki, ja sen jälkeen Sport-kippari Erik Riska (arkistokuvassa) astelee median eteen.

Sport on passitettu juuri kesälomalle. Pelicans on voittanut vaasalaisten kauden ainoaksi, omalla tavallaan pudotuspeliksi mielletyn kohtaamisen numeroin 5-1. Kotkapaitojen kesäloma alkaa vain pinnan erolla.

Kipparin olemuksesta paistaa silti ylpeys.

– Ensinnäkin joukkueessa on paljon enemmän positiivisia kuin negatiivisia juttuja. Hyökkäyssuuntaan saimme hyviä onnistumisia. Puolustussuuntaan emme ehkä päässeet sille tasolle, että olisimme päässeet pleijareihin. Se on ihan fakta, kippari kertaa torstai-iltana, kun kausi on tullut tiensä päähän Lahdessa.

– Olemme menneet eteenpäin. Oli kaksi tavoitetta: Kymppisija ja se, että putsaamme kotkalogoa. Olemme putsanneet sitä todella hyvin. Olemme saaneet kaupungin taakse, se on varsinkin minulle, puolivaasalaiselle todella hieno juttu.

Vaikka kauden viimeinen kamppailu oli jo miellettävissä pudotuspeliksi, ei kotkapaidassa ollut jännitystä.

– Ei sillä tavalla. Totta kai tämä oli varmasti kauden tärkein peli. Pelicans tuli hyvin peliin, he pelasivat hyvin. Emme mekään päässeet omalle tasolle.

Pelicans tuhosi Sportin jo ensiminuuteilla torstaina latomalla kiekon nopeaan tahtiin kahdesti Sami Aittokallion selän taakse. Näytti siltä, että joko lahtelaisjoukkue oli etenkin avauserässä täysin suvereeni, tai vastaavasti Sport kaukana parhaasta tasostaan.

– Alku oli vaikea, tai Pelicans oli hyvä. Pitää nostaa hattua kaverille. Meillä oli kaikki mahdollisuudet ottaa voitto, mutta emme vain pystyneet siihen.

– On tämä pettymys, kun emme päässeet jatkoon. Kaikkemme kyllä teimme.

Lopulta se on selvää, että syyskuussa alkanut ja 13. maaliskuuta päättynyt 60 ottelun runkosarjakausi ei valehtele.

– Toisaalta, kun runkosarjassa pelataan 60 peliä, niin se sija, mihin pääsimme, on aika rehellistä, Riska myöntää.

– Turha on jossitella.

Vaasalaisjoukkue nähdään askissa seuraavan kerran ensi syksynä. Pelicans jatkaa taivaltaan torstaina HIFK:ta vastaan puolivälierissä.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!