NHL:n suomalaistähti loukkaantui karuun aikaan – joukkueessa kaivataan konkaria takaisin: ”Hänet täytyy paikata ”komitealla””

© Kuva: Getty Images

NHL:n suomalaiskonkari Valtteri Filppulan loukkaantuminen satuttaa NY Islandersin leirissä. Keskushyökkääjä on sivussa runkosarjan lopun ja kenties pudotuspelien alunkin.

Loukkaantuminen tuli kenties pahimpaan mahdolliseen rakoon. Täytyy ymmärtää, että 35-vuotias kahden suunnan nöyrä sentteri tärkeä palanen joukkuetta kun joukkuetta. Tällaisten sotureiden roolit korostuvat juurikin keväällä ratkaisupelien aikaan.

– Hänet täytyy paikata ”komitealla”. Näin se on mennyt koko kauden. Kun joku on pois, muiden täytyy nousta porukalla esiin, päävalmentaja Barry Trotz sanoi NHL.comin suomenkielisen sivustonmukaan.

Luotsi painotti samalla sitä faktaa, ettei mahdollista menestyksettömyyttä voi selittää pelaajien terveyshuolilla.

– Loukkaantumiset ovat osa jääkiekkoa. Jos joku on sivussa, se ei ole mikään selitys. Se on mahdollisuus, hän linjasi.

Filppula on viimeistellyt talven 71 kamppailussa pisteet 15+14=29. Vaikka ne ehkä kuulostavat vaisuilta pinnoilta, on konkari näyttänyt arvonsa muussa valossa. Tehotilaston lukema +17 on neljänneksi paras koko Islesissä.

– Hän (Filppula) on tärkeä osa menestystämme tällä kaudella. Tällaisen veteraanin läsnäolo on joukkueelle tärkeää, ja sen lisäksi hän pelaa järkevää sentteripeliä ja tekee oikeita ratkaisuja koko ajan, kapteeni Anders Lee totesi.

– Siinä ovat isot saappaat täytettävänä.

Filppula siirtyi Islandersiin täksi kaudeksi edustetuaan aiemmin Philadelphia Flyersia puolentoista kauden ajan.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.