Winnipeg Jetsin Patrik Laine koki jonkinasteisen arvonalennuksen ennen sunnuntain vastaisena yönä pelattua ottelua Nashville Predatorsia vastaan, kun mies passitettiin sivuun joukkueen ykkösketjusta.

Suomalainen sai 5-0-voittoon päättyneessä ottelussa rinnalleen seuraan alle kuukausi sitten hankitun Kevin Hayesin sekä Kyle Connorin. Varsinkin ketjun muut lenkit olivat täysin pitelemättömiä Connorin iskiessä tehot 3+1 ja Hayesin säestettyä tehoin 1+3. Laine itse sai syöttöpisteen ottelun päätösosumaan, joskin myös suomalaisen plusmiinus-lukema oli muun kentällisen tapaan upea +4.

– Valmentajamme kertoi asiasta aamulla. Tämä on jännittävää. Laine ja Connor tekevät paljon maaleja ja heidän kanssaan on helppo pelata, Hayes intoili mahdollisuudesta pelata Laineen rinnalla ennen ottelua Jetsin verkkosivuilla.

Myös hattutemppunsa Laineen syötöstä ottelun päätössekunneilla varmistanut Connor kehui suomalaista muistuttaen samalla 20-vuotiaan maalipyssyn hieman piiloon jääneestä avusta.

– Ketjukaverit (Laine ja Hayes) vitsailivat, että he yrittävät syöttää minulle siinä viimeisessä vaihdossa. Patrik antoi loistavan syötön. Hän on todella aliarvostettu syöttäjä. Hän ei saa tarpeeksi kunniaa syöttötaidostaan. Hänen kanssaan on ollut todella hauska pelata, Connor kehaisi ottelun jälkeen tuoretta ketjukaveriaan, jonka maaliton putki on jälleen venähtänyt 12 ottelun mittaiseksi.

Laineen tehoja voidaan vielä rauhassa odotella pudotuspeleihin saakka, sillä Jets varmisti voitollaan jo paikkansa kevään tosipeleissä. Suomalainen on iskenyt kauden 75 ottelussaan 49 (29+20) tehopistettä.