Se on siinä! Sebastian Aho sinetöi suomalaisten ennätyskauden – Teuvo Teräväinen illan ykköstähtenä

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen teki suomalaista jääkiekkohistoriaa yön NHL-kierroksella joukkueen kaataessa Minnesota Wildin selvästi maalein 5-1.

Syöttöpisteen napannut Aho rikkoi ottelussa 80 tehopisteen rajan kuudentena suomalaispelaajana samalla, kun Teräväisestä tuli historian 16:s yhden kauden aikana 70 tehopisteeseen taalajäillä yltänyt suomalainen. Tehot 1+2 nakutellut Teräväinen palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana.

80 pisteen rajan on tällä kaudella rikkonut nyt kolme suomalaista Ahon liityttyä Mikko Rantasen ja Aleksander Barkovin joukkoon. Koskaan aiemmin kolme sinivalkoista pelaajaa ei ole yltänyt temppuun saman kauden aikana. Aiempina vuosina 80 pisteen rajan rikkomisessa ovat suomalaisista ylipäätään onnistuneet Rantasen lisäksi vain Jari Kurri, Teemu Selänne sekä Olli Jokinen.

Tällä kaudella 70 pisteen rajapyykin rikkoneiden pelaajien lisäksi temppuun ovat yhden kauden aikana pystyneet Kurri, Selänne, Jokinen, Christian Ruuttu, Saku Koivu, Mikko Koivu, Reijo Ruotsalainen, Ilkka Sinisalo, Esa Tikkanen, Petri Skriko, Mikko Mäkelä sekä Patrik Laine.

Voitto nosti samalla Hurricanesin viiden pisteen karkumatkalle sen kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta vääntävästä Columbus Blue Jacketsista.

Aholla on nyt kasassa 74 pelissä tehot 30+50=80, Teräväisellä 19+51=70.

LUE MYÖS: Artturi Lehkonen iski upean osuman NHL:ssä: suomalaishyökkääjä syöksyi maaliin kiekon kanssa!

Katso Teräväisen komea läpiajomaali alta löytyvältä videolta: