Konkareita ja tulevia supertähtiä – seuraa näitä leijonanimiä MM-kisoissa

© Kuva: Leijonat.fi

ESPOO. Naisleijonat aloittaa MM-urakkansa torstaina todella kovalla ottelulla, kun vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari USA.

Jenkkien joukkue pullistelee lajin supertähtiä. Toisaalta myös Suomen ryhmästä löytyy useampi huippukautta pelaava nimi.

Leijonat.com nostaa esille viisi pelaajaa, jota seurata läpi kisojen. Mukana on sekä nuoruuden intoa että kokemuksen tuomaa viisautta.

Seuraa heitä:

Noora Räty, maalivahti

– Kenties maailman paras maalivahti. Rädyn harteilla lepää suurin osa Suomen menestystoiveista myös kotikisoissa. Mikäli Naisleijonat haluaa haastaa USA:ta tai Kanadaa, pitää Rädyn venyä maalillaan unelmapeliin. Siihen on kaikki mahdollisuudet.

Ronja Savolainen, puolustaja

– Vahva huippupakki, joka on nostanut vuosi vuodelta osakkeitaan Naisleijonissa. Kuten päävalmentaja Pasi Mustonen totesi, ei Savolainen aina vielä itsekään, kuinka hyvä hän voi parhaimmillaan olla. Lähellä jo maailman eliittiä.

Nelli Laitinen, puolustaja

– Joukkueen junnuosastoa edustava Laitinen on noussut A-maajoukkueeseen kypsillä esityksillään. Nuorella pakilla on kaikki saumat nousta tulevaisuuden tähtipelaajien joukkoon. On kiinnostava nähdä, miten taitava luistelija ja kiekonkäsittelijä pärjää uransa ensimmäisissä MM-kisoissa.

Emma Nuutinen, hyökkääjä

– 22-vuotias Nuutinen on ikäisekseen kokenut kiekkoilija. Naisleijonien kärkinimien joukkoon hiljalleen nousevalta hyökkääjältä voi odottaa Espoossa jo paljon. Nuutisella on allaan vahva kausi Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa.

Riikka Sallinen, hyökkääjä

– Joukkueen ”mummo” on naiskiekkoilun supertähti. Sallinen on joukkueensa ehdoton johtohahmo, joka pysyy vielä häkellyttävän hyvin mukana kansainvälisessä vauhdissa. Tuo malttia ja kokemusta koviin peleihin.

LUE MYÖS: MM-kisat käyntiin! Naisleijonat hyökkää USA:n kimppuun – tässä kokoonpano

LUE MYÖS: Miten USA:n tähtisikermä kaatuu? Naisleijonat heti kovassa paikassa – huippunimi listaa avaimet MM-yllätykseen

» MM-kisojen otteluohjelma, Suomen joukkue ja tuoreet uutiset löytyvät erikoisivuiltamme!