Jääkiekon Mestiksen kevät on ollut täynnä valtavaa draamaa. Runkosarjassa ykköseksi porskuttanut Hermes lähti kesälaitumille jo puolivälierissä, eikä kakkoseksi sijoittunut LeKikään yllä finaaliin. Paras seitsemästä -systeemillä pelattavassa loppuottelussa iskevät yhteen välierissä lempääläläislauman niputtanut KeuPa HT ja Ketterä.

Keuruulaiset pistivät ennen LeKiä pakettiin juurikin Hermeksen – eli hallitseva mestari on edennyt finaaliin runkosarjan kahdeksannelta sijalta voittamalla sen kaksi parasta joukkuetta.

Keuruulaisjoukkuetta ensimmäistä kauttaan käskyttävä Niko Härkönen oli kuvaillut runkosarjaa ja pudotuspelejä jo ennen niiden alkua varsin yllättävin, kenties K18-sanakääntein. Kommentit nosti perjantaina esille selostaja Markku Silvennoinen.

– Runkosarja on vähän sellainen esileikkivaihe, että siinä pieni räpeltäminen on ehkä sallittua, eikä sitä kukaan muista enää tulevaisuudessa, jos se itse akti onnistuu, ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Härkönen latasi.

Markku Silvennoinen

@m_silvennoinen
"Runkosarja on vähä semmone esileikkivaihe, et siin pieni räpeltämine on ehkä sallittuu, eikä sitä kukaan muista enää tulevaisuudes, jos se ite akti onnistuu." -Niko Härkönen, KeuPan päävalmentaja ennen playoffien alkua. #Mestis #AsianYdin #IhanTommonePikkuneTarinaVaanRakenteilla

Mestis

@Mestis
Tuhansien tarinoiden Mestis! Kahdeksannelta sijalta pudotuspeleihin lähtenyt @KeupaHT finaaleihin! Puolivälierissä kaatui runkosarjan ykkönen Kokkolan Hermes ja välierissä runkosarjan kakkonen LeKi!

Keuruulaisille toinen perättäinen finaalipaikka! #Mestis

Sanat pitävät kyllä KeuPan kohdalla täysin paikkansa. Hallitsevan mestarin nousu finaaliin on ollut luokkaa uskomaton talven räpeltämisen jälkeen.

Mestis

@Mestis
Tuhansien tarinoiden Mestis! Kahdeksannelta sijalta pudotuspeleihin lähtenyt @KeupaHT finaaleihin! Puolivälierissä kaatui runkosarjan ykkönen Kokkolan Hermes ja välierissä runkosarjan kakkonen LeKi!

Keuruulaisille toinen perättäinen finaalipaikka! #Mestis

Suomen toiseksi korkeimman sarjatason finaalit alkavat ensi viikolla ja mestari on selvillä viimeistään 27. huhtikuuta.