Tuntematon supertähti! Leijonien ”mummeli” saa upean kruunun uralleen

© Kuva: Leijonat.fi
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

ESPOO. Naisleijonien 45-vuotiaan Riikka Sallisen upea ura saa sunnuntain MM-finaalissa melkoisen kruunun.

Kokenut kiekkotähti aloitti maajoukkueuransa jo 80-luvulla. Sen jälkeen hän on ehtinyt kokea urallaan vaikka mitä. MM-finaalipeli on kuitenkin paikka, jossa Sallista tai Suomea ei olla vielä koskaan nähty.

Ei ole ihme, että lauantainen MM-sensaatio herkisti kokeneen kiekkotähden. Sallinen on jahdannut finaalipaikkaa historian ensimmäisistä MM-kisoista alkaen. Nyt tuo työ palkittiin useiden kitkerien välierätappioiden jälkeen.

On helppo ennustaa, ettei Suomi tarvitse sunnuntain MM-finaaliin ylimääräistä tunnelatausta. Loppuottelu olisi konkarille melkoinen paikka lopettaa ällistyttävän pitkä maajoukkueura. Kotiyleisön edessä.

– Tiesin, että kotikisat ovat iso juttu. En olisi silti osannut odottaa, että täällä olisi näin mahtava tunnelma. Tämä on ollut upeaa, Sallinen kiteytti itse kyynelten keskeltä.

LUE MYÖS: Onnen kyyneleet! Leijonien supertähti herkistyi MM-sensaatiosta: ”Odotettu niin kauan”

Yhä huippukunnossa

Sallinen tarina ansaitsee kiekkomedian otsikot. Konkari ällistytti jo vuosi sitten Etelä-Korean olympialaisissa. Silloin 44-vuotias kiekkotähti oli Suomen parhaimmistoa varsinkin kovissa peleissä. Moni leijonaofani uskoi, että upea ura päättyy olympiajäille.

Sallinen päätti kuitenkin jatkaa suuren yleisön yllätykseksi uraansa vielä kotikisoihin. Se on kannattanut – käynnissä oleva MM-turnaus on todistanut, että Sallisella on yhä valtavasti annettavaa huippukiekolle.

Joukkueen ykkössentteri pystyy yhä rytmittämään peliä taitavasti. Ja vaikka Sallinen ei ole jäällä mikään raketti, ovat juuri kokemus ja vahva kiekollinen peli ruokkineet laiturit Michelle Karvisen ja Susanna Tapanin huippuvireeseen.

Sallisen suurin perintö lienee silti kaukalon ulkopuolella. Se käy ilmi, kun juttelee hänen roolistaan Naisleijonien joukkueessa. Moni nuorempi kiekkotaituri on kisojen aikana nostanut esille juuri konkarin merkityksen joukkuehengelle. Joukkueessa lempinimen  ”mummeli” saanut Sallinen johtaa joukkojaan esimerkillään kaukalon ulkopuolella.

45-vuotiaan harjoittelusta, peleihin valmistautumisesta ja pelaamisesta voi ottaa mallia. Ei liene silti sattumaa, että eniten Sallisen kohdalla ihastuttaa konkarin asenne työnteon keskellä. Median edessä on nähty iloisesti hymyilevä supertähti, jonka eleistä ja vastauksista aistii puhtaan urheilun ilon ja kiitollisuuden.

Tämä käy ilmi myös joukkuekavereiden kommenteista. Sallinen on urheiluhullu, jonka eleet ja teot heijastelevat puhdasta intohimoa jääkiekkoa kohtaan. Se tarttuu väkisinkin. Kun ryhmän konkari uskaltaa olla näin aidosti oma itsensä, on myös teini-ikäisten tulokkaiden ollut helppo hypätä mukaan.

Sunnuntaina MM-finaalissa nähdään historian havinaa. On todennäköistä, että Sallinen pelaa uransa viimeisen leijonapelinsä kovassa paikassa. Se ei tarkoita silti, että hyökkääjän merkitys suomalaiselle kiekolle katoaa nopeasti minnekään. Kun katsoo vieressä pelaavien junnujen menoa, on helppo ennustaa konkarin jäljen näkyvän Naisleijonien matkassa vielä pitkään.

LUE MYÖS: Ällistyttävä show! Noora Räty pysäytti Kanadan tähtisikermän – täräyttää suoraan: ”Meillä etu MM-finaaliin”

LUE MYÖS: Tunteet pinnassa! Suomen MM-sankari kertasi historiallista hetkeä: ”Siinä tuli pikku itku – olin shokissa”

LUE MYÖS: Naisleijonien päävalmentajan välierän jälkeinen hupaisa temppu leviää maailmalla – katso video

LUE MYÖS: Historiallinen sensaatio! Suomi marssi ensimmäistä kertaa MM-finaaliin

» MM-kisojen otteluohjelma, Suomen joukkue ja tuoreet uutiset löytyvät erikoisivuiltamme!

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS