NHL:n kuluvan kauden parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-palkinnon kärkikolmikko julkistettiin keskiviikkona. Pystiin ei saada vieläkään uutta suomalaisvoittajaa Aleksander Barkovin jäätyä kärkikolmikon ulkopuolelle.

Ehdokkaat palkinnon saajaksi ovat Boston Bruinsin Patrice Bergeron, St. Louis Bluesin Ryan O´Reilly sekä Vegas Golden Knightsin Mark Stone. Neljästi pystin pokannut Bergeron on mukana kärkikolmikossa jo kahdeksatta kertaa peräkkäin.

Vegas Golden Knightiin NHL:n siirtotakarajalla kaupatusta Stonesta tuli ensimmäinen kärkikolmikkoon yltänyt laitahyökkääjä sitten vuoden 2007. Voittaessaan miehestä tulisi myös ensimmäinen pystin voittanut laitahyökkääjä sitten Jere Lehtisen ja kesän 2003. Lehtinen voitti perinteisesti keskushyökkääjälle jaettavan pystin urallaan kolmesti.

Sittemmin suomalaisista lähimmäs voittoa on yltänyt Barkov, joka oli viime kaudella äänestyksen neljäs.

LUE MYÖS: Suomalaistulokas ilmiliekeissä – iski kaksi maalia NHL:n pudotuspeleissä!