Hallitseva maailmanmestari Pikkuleijonat on ajautunut alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kriisin partaalle. Joukkue on hävinnyt alkulohkossa kaikki kolme peliään, kun Kanada ja Tsekki sekä yllättäen myös Valko-Venäjä ovat olleet parempia.

– Hävityn pelin jälkeen kopissa oli tietenkin vähän ankea tunnelma. Mutta näissä tilanteissa mitataan joukkueen luonnetta, kuinka yhtenäisiä ja vahvoja olemme, kapteeni Iivari Räsänen sanoi sunnuntaisen Tsekki-pelin tauottua.

Sinivalkoisten selvimmät murheet ovat koskeneet viimeistelyä ja turhan aktiivista jäähyilyä. Tsekin vahti Lukas Parik torjui sunnuntaina 47 kertaa.

– Maalinteko on ollut vaikeaa. Ei ole sattumaa, että kahdessa viimeisimmässä ottelussamme vastustajan maalivahti on palkittu heidän parhaana pelaajanaan, Räsänen heitti.

Jos Suomi lyö alkulohkon päätöspelissä Sveitsin tiistaina ja menee puolivälieriin, ei kolmea tappiota muistele todennäköisesti enää kukaan.

– Johtavien pelaajien on osoitettava joukkueelle ne asiat, joihin nyt on keskityttävä. On ilmiselvää, että nyt heti pitää alkaa keskittyä Sveitsi-otteluun. Se on iso peli, varakapteeni Anton Lundell (kuvassa) latasi.

Suomi on hallitseva maailmanmestari ja se on pelannut finaalissa putkeen neljästi.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto