Tiistai on Pikkuleijonille iso päivä, kun joukkue huipentaa onnettoman urakkansa alle 18-vuotiaiden MM-kisojen alkusarjassa Sveitsiä vastaan. Tuon pelin teema on selvä: Suomi menee puolivälieriin varsinaisen peliajan voitolla, kaikki muut tulokset syöksevät halitsevan maailmanmestarin nolosti karsintasarjaan.

Jos Suomi venyy kolmen pinnan saaliseen, joutuu Sveitsi karsimaan sarjapaikastaan. Vastaan noissa peleissä sinivalkoisille tai Sveitsille tulee omassa alkulohkossaan katastrofaalisesti kaikki pelit hävinnyt Slovakia.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että joko Pikkuleijonat, Sveitsi tai Slovakia hyvästelee A-sarjan ainakin parin vuoden ajaksi. Karsintaottelupari ratkeaa kahdella voitolla.

Kisoissa kohdataan jättipaukku, putoaa mikä maa hyvänsä.

Kuten todettua, Suomi on hallitseva maailmanmestari ja lisäksi se on edennyt finaaliin neljästi peräkkäin. Myös Sveitsi ja Slovakia kuuluvat jääkiekkomaailmassa huippumaihin, tai ainakin isossa kuvassa kovempiin maihin kuin esimerkiksi puolivälieriin rynnineet Latvia ja Valko-Venäjä.

Jääkiekossa kohistiin jo aiemmin vastaavanlaisen yllätyksen takia. Ruotsi nimittäin putosi naisten A-tasolta Espoon MM-kisojen päätteeksi.