Suomalaispelaajien muuttovirta Ruotsin SHL:ään jatkuu.

Maan pääsarjassa kiekkoileva Luleå HF ilmoitti keskiviikkona hankkineensa riveihinsä Rauman Lukossa tällä kaudella 60 ottelussa tehot 13+32=45 iskeneen hyökkääjä Arttu Ilomäen. Lukon runkosarjan toiseksi tehokkain pistemies iski lisäksi kuudessa pudotuspeliottelussa tehot 3+3.

27-vuotias Ilomäki tavoittelee parhaillaan paikkaa Leijonien MM-kisajoukkueesta. Hyökkääjä ehti edustaa Liiga-tasolla myös Tampereen Tapparaa sekä Kuopion KalPaa.

– Odotan innolla kauden alkua ja pelaamista joukkueen paidassa. Joukkue on vahva ja sen fanit ovat mahtavia. Olen pelannut koko urani Suomessa, joten siirto Ruotsiin tuntui luontevalta vaihtoehdolta uralle, Ilomäki kertoo seuran tiedotteessa.

Kiinnitys ei suinkaan ollut ainoa laatuaan, sillä Luleå ilmoitti jo eilen vahvistaneensa hyökkäystään HIFK:ssa huippukauden pelanneella Juhani Tyrväisellä. Lue lisää Tyrväisen siirrosta täältä.