Dallas Starsin paidassa edelleen Stanley Cupista taisteleva Miro Heiskanen on huikea tarina NHL:ssä.

Heti taalajäiden ensimmäisellä kaudellaan täyden runkosarjan (82) pelannut ja siinä tehot 12+21=33 iskenyt suomalainen on jatkanut liekehdintäänsä myös kevään isoissa otteluissa. Ihailtavasti töitä tekevä pakki on viimeistellyt pudotuspeleissä pisteet 2+1=3.

Suomalaisen arvoa ei välttämättä punnita ensisijaisesti pisteissä, joskin niiden takominenkin on yksi vahvuuksista. Heiskanen on väläytellyt osaamistaan myös suorastaan eroottisella luistelulla sekä mielettömillä hyökkäyspään taidoilla. Hän on vakiinnuttanut paikkansa rosterista.

Heiskasen NHL-ura otti ensiaskeleet pari vuotta sitten juhannuksena 2017, kun Dallas nappasi hänet kolmantena. Dallasin GM Jim Nill kertoi NHL:n nettisivuilla, että hän tiesi Heiskasen potentiaalin.

– Tiesimme hänen olevan melko erityinen pelaaja.

– Emme olleet varmoja, että kuinka nopeasti potentiaali tulisi esiin. Tiesimme, että hän olisi hyvä.

Potentiaali on tullut esiin heti ensimmäisenä kesänä.

Vasta 19-vuotiaan Heiskasen tarina on hämmästyttävä. Edes eurooppalaisuus ei ole ollut esteenä menestykselle. GM paljasti, mitä suomalaispelaaja oli sanonut NHL-uransa alkuhetkinä.

– Yleensä, kun Euroopasta tuodaan teini-ikäinen, pelaajaa täytyy opastaa kädestä pitäen. Heiskasta ei pitänyt. Hän kertoi ensimmäisenä päivänään, että ”Älä huoli, minä pärjään kyllä”.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Mikko Rantanen ja tulikuuma joukkuekaveri liitävät NHL:ssä – ovat jo historiallisen kovassa iskussa!

Carolinan suomalaishyökkääjä loukkaantui NHL:n pudotuspeleissä – edessä jopa parin viikon huili?

Kuka näistä megatähdistä valitaan NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi? Finalistikolmikon nimet julki!

Hurja NHL-spekulaatio: Minnesota Kasperi Kapasen perässä?