New York Rangersin ruotsalainen maalivahtilegenda Henrik Lundqvistin osallistuu Slovakiassa jo uransa 11. MM-turnaukseen.

37-vuotias konkarivahti pelasi päättyneellä kaudella 52 runkosarjaottelua, mutta kieltäytyminen kisakutsusta ei silti käynyt edes mielessä.

– Tunnen ylpeyttä joka kerta pukiessani sinikeltaisen paidan päälleni. Asia on niin nyt ja aina tulevaisuudessakin, Lundqvist kertoo New York Postille.

Vuodesta 2005 asti NHL-jäitä kolunnut maalivahti uskoo MM-kisamatkan palvelevan myös tulevaa NHL-kautta.

– Viime vuonna kisat auttoivat minua valmistautumaan tulevaan kauteen. Suunnittelin joka tapauksessa aloittavani jääharjoittelun toukokuussa, tapahtui mitä tapahtui. MM-kisat ovat paljon hauskempi tapa työstää peliä tulevaa kautta varten, Lundqvist kuittaa puheet raskaasta NHL-kaudesta ja MM-kisojen vaikutuksesta kesäharjoitteluun.

Viime keväänä MM-kultaa Ruotsin paidassa juhlineella Lundqvistilla on palkintokaapissaan myös olympialaisten kultamitali vuodelta 2006. NHL:n puolella ruotsalainen on johdattanut joukkueensa kertaalleen Stanley Cupin finaaleihin.

LUE MYÖS: Jäätävä nippu! Kanada julkaisi ryhmänsä MM-kisoihin – mukana jopa 22 NHL-pelaajaa

LUE MYÖS: Seiska: Leijonille huhutaan kovaa NHL-vahvistusta – ”Kuulin, että olisi tulossa vaikka sopimus onkin katkolla”

LUE MYÖS: Jack Hughes dominoi U18-kisoja – superlupaukselta itsevarma kommentti NHL-varaustilaisuuden parhaasta pelaajasta!