NHL-seura Toronto Maple Leafs on kesällä vaikeiden valintojen ääressä. Joukkueen täytyy kiinnittää useita pelaajia kalliisiin jatkosopimuksiin ja budjetti on tiukalla.

NHL-toimittaja Darren Dreger paljasti jo, että ruotsalaishyökkääjä Andreas Johnsson on kieltäytynyt kahdesta hänelle tarjotusta sopimuksesta. Ensin hänelle tarjottiin kahden vuoden ja 2,1 miljoonan dollarin vuosipalkkaista diiliä. Toinen tarjous oli nelivuotinen ja vuosipalkaltaan 2,6 miljoonaa dollaria.

Johnsson on hyvä vertailukohta Kasperi Kapaseen. Kaksikko on paukuttanut suurinpiirtein samat tehopisteet ja ovat samanikäisiä. Kummankin sopimus täytyy uusia, mutta monien asiantuntija-arvioiden mukaan kanadalaisseuralla ei ole varaa kumpaankin.

Nyt, kun Johnsson on osoittautunut hankalaksi neuvottelupöydässä, kääntyy Toronton katse seuraavaksi luultavasti Kapaseen. Suomalaishyökkääjällä on nyt hyvät mahdollisuudet pitää työpaikkansa, kun taas Johnsson kaupattaisiin toisen seuran riveihin.

Lue myös: Suomalaispuolustaja heittäytyi räsynukeksi NHL:ssä ja sai vastustajan menettämään malttinsa – katso tilanne