Perjantai on tarjonnut lempääläläisen Mestis-kiekon ylle tummia pilviä. Mestiksen lisenssikomitea ei myöntänyt päättyneellä kaudella runkosarjassa kakkoseksi taistelleelle ja koko kaudella neljänneksi sijoittuneelle LeKi Hockey Oy:lle lisenssiä kaudelle 2019-20.

LeKi Hockey Oy hallituksen puheenjohtaja Jukka Laakso kertoi joukkueen nettisivuilla, että päätökseen johtivat mm. talouden ympärillä olleet kysymysmerkit.

– Lisenssikomiteaa ei saatu vakuutettua riittävästi taloutemme vakiinnuttamisesta ja sen vuoksi komitea tuli tähän päätökseen.

Päätökseen vaikuttivat myös yksittäisten ihmisten toimet.

– Perusteluissa oli myös yksittäisten henkilöiden vaateita, joilla oli merkittävä vaikutus kielteiseen päätökseen.

Tunnelma Lempäälässä tuntuu olevan luonnollisesti latistunut.

– Tämä on erittäin valitettavaa ja surullista. Ja erittäin iso menetys koko Suomi-kiekon, mutta ennen kaikkea Pirkanmaan ja Hämeen kiekkoilulle.

Laakson kommenteissa korostui toistamiseen se, että tilanteeseen osasyy olivat ihmisten väliset toimet keskenään. Risukasaan oli ilmeisesti paistanut aurinko edes jossain määrin.

– Samaan aikaan, kun taustalla on tehty runsaasti töitä ja näkymät tulevaisuuteen olisivat olleet huomattavasti paremmat, niin valitettavasti ei kuitenkaan onnistuttu saamaan kaikkia osapuolia ymmärtämään yhteistyön tärkeyttä.

LUE MYÖS:

Tylyä vai noloa – Mestiksen kärkipään joukkueen tarina tulossa loppuun? Jäi ilman lisenssiä!