Leijonat odottaa yhä Liigan finaaleista täsmäapuja kevään MM-joukkueeseen.

Lopulliset vahvistukset selviävät vasta pelien päätyttyä. Lauantaina on edessä ratkaiseva seitsemäs finaali, kun Kärpät ja HPK ratkaisevat kultamitalin kohtalon Oulussa.

Sen jälkeen alkaa pian jo kova spekulaatio MM-kevään vahvistuksista. Sekä Kärppien että HPK:n joukkueesta löytyy tänä vuona pelaajia, jotka vahvistaisivat heti Leijonien ryhmään.

Valinnat ovat tuskin helppoja: esimerkiksi HPK:n ryhmästä löytyy useampi läpimurtopelaaja, joka ei ole vielä pelannut Leijonissa. Painaako se vaakakupissa vai ajaako edelle Jukka Jaloselle ja kumppaneille entuudestaan tutut nimet?

Mutta ketä kannattaa odottaa maajoukkueeseen? Leijonat.com nostaa finaalisarjasta esille potentiaalimmat vahvistukset.

Liiga-finaalien potentiaaliset leijonapelaajat:

Veini Vehviläinen, Kärpät

– Syksyllä Leijonissa väläytellyt torjuja on noussut tällä kaudella Liigan parhaaksi maalivahdiksi. Kun Leijonat ei näytä saavan NHL-apuja maalille, on Vehviläisellä avautumassa todennäköisesti iso näytönpaikka myös MM-joukkueessa.

Jani Hakanpää, Kärpät

– Liigan parhaita pakkeja tällä kaudella ollut Hakanpää on kehittynyt valtavasti myös kiekollisessa pelissä. Sen myötä pakkimörkö on helppo valinta myös Leijoniin – Hakanpää loisti erityisesti Karjala-turnauksessa.

Teemu Kivihalme, Kärpät

– Kivihalme voi liikkua Leijoniin pakettiratkaisuna Hakanpään kanssa. Mainio kiekollinen taituri loisti aiemmin syksyllä Leijonissa juuri Hakanpään rinnalla. Jalosella ei ole pakistossaan liiaksi kiekollista taitoa – sen myötä valmis pakkiduo voisi olla helppo ratkaisu MM-jäille.

Teemu Turunen, HPK

– Olisiko Turunen yllätysnimi Leijonien hyökkäykseen? HPK:n läpimurtopelaaja pelaa upeaa kevättä. Hyökkääjä vaatii oikean roolin saadakseen vahvuutensa esiin – tällä hetkellä Suomen maajoukkueessa ei ole kuitenkaan liikaa kärkipään huippunimiä. Turusen kohdalla valintaa helpottaa se, että hän on pelannut kauden mittaan Leijonissa.

Seuraa myös heitä: Ville Leskinen, Niklas Friman, Petteri Nikkilä