Carolina Hurricanesissa hyökkäävä Sebastian Aho on tehnyt joukkueen paidassa tällä pudotuspelikaudella poikkeuksellisen tuhoisaa jälkeä. Kun lauantaiyönä NY Islandersin reppuun syntyi yksi osuma, on 21-vuotias hyökkääjä sivaltanut nyt neljä maalia playoffeissa.

Se on kolmanneksi eniten kaikki suomalaiset pelaajat huomioiden alle 22 vuoden iästä puhuttaessa. Aiemmin parempaan maalitehtailuun ovat pystyneet vain Patrik Laine ja Jari Kurri.

StatsCentre

@StatsCentre
Connecting for 1G-1A in his team's 5-2 win tonight to close out the Islanders, the @NHLCanes budding, young superstar Sebastian Aho is now tied with a teammate for 3rd here

Lisäksi suomalainen pudotti Ray Ferraron ja Scott Youngin kolmanneksi joukkueen sisäisessä pudotuspelien maalipörssissä alle 21-vuotiaista puhuttaessa.

StatsCentre

@StatsCentre
With his 1-1 marker tonight, Sebastian Aho passes Ray Ferraro & Scott Young for 3rd in career #StanleyCup Playoff goals by a player age 21 or younger with the @NHLCanes franchise (4)

Kuluvan kevään pudotuspelit ovat Aholle hänen uransa ensimmäiset. Suomalainen on edennyt joukkueineen jo konferenssifinaaleihin, sentteri on painanut tehot 4+5=9. Keskushyökkääjä on saanut juonesta heti ihailtavan hyvin kiinni.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tykittivät joukkueensa jatkoon NHL-pudotuspeleissä – katso osumat