Jääkiekon MM-kisojen alku on enää kahden päivän päässä. Kiekkohuuma alkaa nousta uusiin korkeuksiin, kun maat julkaisevat lopullisia kokoonpanojaan.

Leijonat.com päätti pistää järjestykseen kisojen parhaat nuoret lahjakkuudet. Listalle päästäkseen pelaajan tarvitsee olla korkeintaa 20-vuotias.

5. Jack Hughes, Yhdysvallat

Jack Hughes pelaa ensimmäistä kertaa urallaan miesten tasolla. Yhdysvaltalaishyökkääjä on jo monesti näyttänyt, mihin pystyy junioreissa, mutta nyt hänen potentiaalinsa pärjätä NHL:ssä mitataan todenteolla. U18-kisoissa Hughes paukutti seitsemässä ottelussa tehot 9+11=20.

4. Mihail Sergatshov, Venäjä

Tampa Bay Lightningin 20-vuotias puolustaja Mihail Sergatshov on jo täysimittainen NHL-tähti. Tällä kaudella hän ei takonut samanlaisia tehoja kuin NHL:n tulokaskaudellaan, mutta hän oli silti valtava palanen runkosarjaa dominoineen joukkueen puolustusta. Kisat ovat hänen debyyttinsä miesten kansainvälisissä peleissä.

3. Carter Hart, Kanada

Philadelphia Flyers oli tällä kaudella kovassa pyörityksessä. Maalivahtipeli oli luokatonta, kunnes seura kutsui 20-vuotiaan Carter Hartin farmista. Loppu kauden hän oli Philadelphian ykkösvahti ja torjui kiekot 91,7 prosentin varmuudella.

2. Nico Hischier, Sveitsi

Nico Hischier on kaikkien aikojen ensimmäinen sveitsiläinen ykkösvaraus ja hän on asemansa ansainnut. Tällä kaudella loukkaantumiset vaivasivat nuorta hyökkääjää, mutta hän takoi silti 69 ottelussa tehot 17+30=47.

1. Elias Pettersson, Ruotsi

Vancouver Canucksin Elias Pettersson on Ruotsin seuraava todellinen supertähti. Nuorukainen on jo nyt joukkueensa johtaavia hyökkääjiä, ja hän tekee kaikista ympärillään parempia kiekkoilijoita. Kauden 71 NHL-ottelussa hän teki tehot 28+38=66.