KOSICE. Kaapo Kakko -huudot olivat kovaa kamaa perjantai-iltana Kosicessa, kun Leijonat aloitti MM-taipaleensa upealla voitolla.

18-vuotias debytantti iski kaksi maalia, kun Suomi kaatoi Kanadan NHL-tähtisikermän lopulta maalein 3-1. Upeat otteet palkittiin katsomosta – yleisö huusi voittopelin jälkeen nuoren superlupauksen nimeä antaumuksella.

Ei ole ihme, että median eteen käveli tyytyväinen nuorukainen. Kaapo Kakko jakoi heti voittopelin jälkeen kiitosta kannattajille: Suomi sai voittopelissä myös slovakialaisten tuen taakseen.

– Oli yllätys, miten fanit olivat messissä. Yleisö eli upeasti mukana. En olisi uskonut, että he tukevat meitä näin paljon. Ei näkynyt paljoa Kanada-faneja, Kakko virnisti voiton jälkeen.

Kakko-huudot maistuivat myös. Ne tosin ovat tuttuja jo TPS:stä ja Liigasta.

– Vähän toiselta tuntui kuin Turussa. Vaikka onhan sielläkin huudettu. Mutta tämä on vähän vielä isompi juttu – enemmän faneja huutamassa, nuorukainen vertasi.

Fanien suosiolle riitti syytä. Kakon soolomaali ottelun avauserässä oli upea. Hienot kikat päätyivät kaikkiin koosteisiin – ja syystä.

Kakko tuntui itsekin olleen vähän ihmeissään maalista. Kiekko vain painui verkkoihin – vastustajan rikkomisesta ja estämisestä huolimatta.

– En tiedä. Hyvä syöttö – pääsin läpiajoon. Jotenkin ujutin sisään. Hieno fiilis – nyt sai sen ensimmäisen maalin. Se on nyt pois alta, Kakko kiteytti.

LUE MYÖS:

Kaapo Kakko löi NHL-tähdet polvilleen – Pohjois-Amerikassa ällistellään: ”Täydellinen debyytti”

Missä NHL-pelaajat? Kansainvälinen jääkiekkoliitto kuittailee tylysti Leijonille

”Jytky kaikkien aikojen huonoimmalta joukkueelta” – ruotsalaislehti herkutteli raflaavasti Leijonien sensaatiolla

Näitkö tämän? Leijonataituri vapautti Kaapo Kakon upealla oivalluksella: ”Huomasin hänet pulunsilmällä”

Maaginen temppu! Kaapo Kakon unelmamaali ällistyttää Pohjois-Amerikassa asti – ”Ihailtavan kärsivällinen”

Leijonafaneja hemmotellaan! Näin paljon maksaa MM-kisaolut – voi tehdä tepposet

Leijonilla kova alku MM-kisoille – tässä otteluohjelma ja aikataulut!

Tässä on Leijonien MM-ryhmä – lue pelaaja-esittelyt!

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo