Leijonien MM-joukkue on täynnä ensikertalaisia ja moni vuosittain tuttu nimi loistaa poissaolollaan. Vähemmänkin kiekkoa seuranneet ihmiset tiesivät ennen vanhaan keväisin, keitä ovat esimerkiksi Leo Komarov, Lasse Kukkonen tai Antti Pihlström.

Kyseinen kolmikko on noussut MM-kisoissa kukin aikanaan kulttiasemaan fanien silmissä erikoisominaisuuksiensa avulla. Kukkonen söi puolustuksessa kiekkoja, Pihlström ihastutti luistelunopeudellaan ja Komarov puolestaan ärsytti vastustajia tempauksillaan.

C Morella MM-kisoja selostava Julius Sorjonen kertoi oman näkemyksensä, ketkä voivat nousta tässä valossa esiin nykymiehistöstä.

Atte Ohtamaahan voisi olla uusi Lasse Kukkonen. Kulttihahmoja on aina ollut. Jos pitää hakea persoonan kautta, niin Veli-Matti Savinainen voi olla sellainen velikulta. Ärsyttää, piikittelee ja osaa tehdä maaleja, Sorjonen pohtii Leijonat.comille.

Leijonien miehistössä on Slovakian kisoissa poikkeuksellisen vähän pelaajia NHL:stä. Sorjosen mukaan mielenkiintoisista pelaajista ei ole kuitenkaan puutetta.

Jani Hakanpää on ihan NHL-valmis puolustaja. Hänellä on kokoa ja liikkuu isoksi mieheksi järkyttävän hyvin. Kaikki attribuutit ovat kunnossa.

Oliwer Kaski on viivapelote, joka Suomelta on ehkä puuttunut. Hän on sellainen parempi versio Juha Leimusta.

– Hyökkääjistä Kaapo Kakkoa ihailevat kaikki. Joel Kivirannan luistelu. Siihen kiinnittää aina huomiota. Hän on sellainen vipeltäjä, jonka kyllä huomaa, Sorjonen luettelee.

Hän tuntee kyseiset pelimiehet hyvin, sillä on selostanut jo useamman kauden Liigaa. Sorjonen toivoo etenkin yhden liigapelaajan onnistumista kisoissa.

Eetu Luostarinen, todella fiksu pelaaja. Pelannut fiksua lätkää alusta asti ja taitoa löytyy. Toivon että hän lyö nyt itsensä koko Suomelle tietoiseksi.

Sorjonen pitää Suomen menestysmahdollisuuksia Slovakiassa varsin ohuina. Joukkueen ykkössentterin taso arveluttaa C Moren kiekkoääntä.

Arttu Ilomäki on mulle suuri kysymysmerkki. Hän on hyvä pelaaja, mutta onko niin hyvä, että voi olla maajoukkueen ykkössentteri. Ilomäki on sellainen viisikon liimapelaaja. Jos Jukka Jalonen pystyy lyömään hänen ympärilleen viisikkoharmonian – kuten Pekka Virta seurajoukkueessa – niin hän saa siitä hyvän kahdensuunnan sentterin. Ei hänen tarvitse olla välttämättä pistelinko.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.