KOSICE. Kaksi MM-ottelua, viisi maalia. Leijonien ykköspuheenaihe kahden voittopelin jälkeen on selvä: 18-vuotias Kaapo Kakko jaksaa puhuttaa sekä Kosicessa että Suomessa.

Mutta mikä on mahdollistanut huippuvireen? Leijonat.com kyseli joukkuekavereilta Kakon salaisuudesta. Monet huippunimet ovat seuranneet nuoren kiekkotähden lentoa mielissään.

– Hän on hyvä luistelija ja hyvä kiekon kanssa. Ja isokokoinen. Siinä on kaikki, mitä pelaaja vaatii. Voi sanoa, että aika hyvä paketti kasassa, puolustaja Niko Mikkola summaa.

Pakki tietää, mistä puhuu. Lauantaina hän alusti Kakon ensimmäisen maalin komealla syötöllään. Vierestä on kiva seurata, mitä Kakko aina keksii.

– Syötin kiekon ja katsoin, mitä hän taikuroi. Eiköhän nuo kolme maalia kerro taas paljon. Huikea peluri ja nöyrä peluri, Mikkola virnistää.

”Pääkopassa isoin vahvistus”

Järkälemäinen Marko Anttila nostaa Kakon vahvuudeksi uuden elementin. Sellaisen piirteen, jota ei kotisohvalta aina näe.

– Kaikki sen taidot näkevät. Tasapaino, kiekonkäsittely ja liikkuminen ihan huipputasoa. Isoin juttu on se pää. Hän pystyy nauttimaan näistä peleistä ja heittäytymään täysillä. Jännittääkö edes sitä? En minä tiedä, Anttila naurahtaa.

Sekä Mikkola että Anttila muistuttavat, että Kakko on joukkueen sisällä nöyrä poika. On ymmärrettävää, ettei 18-vuotias kiekkolupaus ole mikään äänekkäin kaveri. Nuorukainen saa joukkuekavereiden vuolaat kehut.

– Varmaan Turussa on opetettu, miten käyttäydytään. Hieno mies kaikin puolin, nöyrä ja auttavainen. Ja heittää myös juttuakin, Anttila kehuu.

– Todella hyvä äijä. Ei mikään leija – nöyrä kaveri, Mikkola komppaa.

LUE MYÖS: MM-kisojen kuumin pyssy! Kaapo Kakko ällistyttää maagisilla otteillaan: ”Sitä syttyy näihin peleihin”

LUE MYÖS: Jack Hughes ei stressaa vertailusta Kaapo Kakkoon: ”Molemmilla takana upea vuosi”

LUE MYÖS: Hurja mediarumba! Kaapo Kakko joutui kansainvälisen median pyöritykseen: ”Kysyntää riittää”

LUE MYÖS: Jäikö Kaapo Kakko -show näkemättä? Katso Leijonat-sankarin hattutemppu täältä