Kahdella voitolla MM-kisat aloittanut Suomi kohtaa maanantain iltapäiväpelissä USA:n, jonka riveistä löytyy useita todella kovan kaliiberin NHL-tähtiä. Seuraavia pelaajia kannattaa jenkkijoukkueesta seurata kello 17.15 alkavassa ottelussa suurennuslasin kanssa.

Patrick Kane #88

Kolme Stanley Cupia urallaan voittaneella Chicago Blackhawksin seuralegendalla on allaan fantastinen kausi. 30-vuotias laitahyökkääjä iski NHL:n runkosarjassa käsittämättömät tehot 44+66=110. Maailman taitavimpiin pelaajiin jo reilun vuosikymmenen kuulunut pienikokoinen ”Kaner” rankaisee armotta välittömästi paikan saadessaan, minkä vuoksi miestä ei voi unohtaa hetkeksikään vapaaksi omalla puolustusalueella.

Kane osallistui MM-kisoihin myös vuosi sitten voittaen tuolloin turnauksen pistepörssin. Laitahyökkääjä iski tuolloin 10 pelissä tehot 8+12=20 ja tuli valituksi turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Jack Eichel #9

Muutaman vuoden takainen NHL:n kakkosvaraus on NHL-seuransa Buffalo Sabresin kapteeni ja ylivoimaisesti suurin tähti. Päättyneellä kaudella 77 pelissä tehot 28+54=82 nakutellut Eichel osaa luoda laitureilleen tilaa ja maalintekotontteja, minkä lisäksi 22-vuotias sentteri rankaisee tilaisuuden tullen itsekin armotta. Ollut kahdessa avauspelissä vielä hieman ruosteessa kahdesta syöttöpisteestään huolimatta.

Johnny Gaudreau #13

Calgary Flamesin paidassa loistavan NHL-runkosarjan pelannut ja 36+63=99 tehopistettä värkännyt ”Johnny Hockey” on Kanen tavoin pienikokoinen (175 cm), mutta äärimmäisen liukasliikkeinen ja tehokas laitahyökkääjä. Ollut kisojen alussa sentterinsä Eichelin tavoin vielä vaisu, joskin potentiaalia NHL:ssä nähtyyn pisteilotukseen riittää. Saako ison kaukalon pelinsä kuntoon Suomea vastaan?

Seuraa myös heitä

Suomalaisittain mielenkiintoisin nimi jenkkinipusta lienee tiistaina 18 vuotta täyttävä Jack Hughes, joka kisaa Kaapo Kakon kanssa kesän NHL-varaustilaisuuden ykkösen paikasta. Myös Ranskaa vastaan kaksi maalia iskenyt Chicago Blackhawksin Alex DeBrincat kannattaa ottaa seurantaan – mies on selvästi pelipäällä Slovakiassa.