KOSICE. Leijonien järkälemäinen Marko Anttila kohtaa maanantain USA-pelissä tutun supertähden.

Harva tietää, että Suomen kapteenilta sekä USA:n supertähti Patrick Kane ovat viilettäneet yhdessä Chicagossa. Ottelu pelattiin 2007 – Anttila oli varattu seuraan yhdeksännellä kierroksella – Kane ykkösvarauksella.

– Tulokaspelaajien leirillä pelattiin yksi peli samassa ketjussa. Täytyy kysellä, muistaako hän minut vielä. Viime keväänä ei muistanut, Anttila virnistää Leijonat.comille.

Lähes 12 vuoden takaisesta kesästä on jäänyt hyviä muistoja. 33-vuotias Anttila myöntää, ettei tuossa iässä ollut vielä valmis antamaan näyttöjä.

– Se oli iso maailma. Menin sinne suoraan Lempäälästä. Kuviot olivat vähän isommat. Sinänsä harmi, että olin silloin vielä todella raakile. Siinä tilanteessa ei ollut vielä käyttöä, hyökkääjä pohtii.

Leirillä oli aikaa seurata Kanen maailmaa: Chicagon supertähti pääsi heti melkoisen mediahärdellin keskelle. Se on jäänyt mieleen.

– Oli hieno seurata, miten tähtipelaaja toimii arjessa. Hän ja Jonathan Toews olivat heti valmiita NHL:ään. Se näkyi kyllä.

NHL-megatähdet sytyttävät

Maanantaina kaksikko asettuu jälleen vastakkain. Odotettavissa on kuuma vääntö – vuosi sitten Anttila onnistui hankkimaan jenkeille jäähyn juttelemalla juuri Kanen kanssa. Juttutuokio sekoitti vastustajan vaihdon – ja joukkue otti typerän jäähyn liian monesta pelaajasta jäällä.

Miten käy maanantaina? Anttila kertoo suoraan syttyvänsä NHL-tähtien kanssa vääntämisestä.

– Totta kai. Sinne (NHL:ään) ei ole koskaan päässyt mittaamaan tasoaan. Tämä on oikeastaan ainoa paikka tehdä niin. Se sytyttää, Anttila summaa.

Miten jenkkien ihon alle päästään? Suomen kapteeni uskoo itse pelissä löytyvän parhaat keinot.

– Se tulee vähän pelin mukaan. Jos vaikkapa jollain kaverilla ei hommat onnistu tai vastaavaa. En itse ennakkoon mieti, se homma tulee enemmän flow’n mukana, järkäle virnistää.

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo